22 °C Budapest

Autó árverések: fillérekért juthatsz újszerű kocsihoz!

Pénzcentrum
2009. április 2. 09:00

A bedőlt hitelek miatt átvett járművek mellett a magánszemélyek is árverésre bocsáthatják autóikat az EU Licit Zrt-nél. A társaság április végén rendezi az első árverést és már az idén mintegy kétezer autó eladásával számol.

A tervek szerint a hónap végén kerül sor az első árverésre, amelyen elsősorban pénzintézetektől, lízingcégektől bizományi rendszerben átvett személygépkocsikat értékesítenek majd. A társaság tulajdonosa szerint a válság miatt az érintett hitelintézetek részéről tömeges igény mutatkozik a fiatal járművek értékesítésére.

Mindezek mellett bérautó- és flottakezelőktől, de akár magánszemélyektől is fogad majd gépkocsikat a társaság. Az EU Licit több bankkal is tárgyalásokat folytat, várakozásaik szerint 3-5 pénzintézettel köthetnek szerződést a közeljövőben, amelyek havonta mintegy 50-100 autót bocsátanak majd árverésre.

Korábban: Ingyen autó szalonállapotban: "csak vigye a portáról"!

A cég ügyvezetője szerint idén 1500-2000 autó értékesítése várható, a vállalkozás pedig akár már idén nullszaldós lehet. Az EU Licit viszonylag alacsony beruházási összeggel kezdheti meg működését, mivel a Cél Motors budapesti parkolóházát használják majd a járművek raktározására. A cég egy 150 fő befogadására alkalmas csarnokot nyit az árverésekre, az egyes liciteken mintegy 50-70 autót kínálnak majd fel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az első licitekre már április végén sor kerülhet, és nem sokkal később az online árverések is megindulhatnak. A piaci tapasztalatok szerint ezzel a módszerrel 10-20 %-os árelőnnyel értékesíthetők a járművek. A lízingelt kocsik árverése mellett vállalati flották értékesítésével és egyedi eladásokkal is foglalkoznának. A társaság a kereskedők és a magánszemélyek részére egyaránt szervez majd árveréseket. Az egyedi vásárlók számára azonban csak olyan járműveket adnak el, amelyek azonnal forgalomba helyezhetők.

Piaci tapasztalatok szerint a hiteltörlesztési problémák miatt visszavett autók mintegy harmada tartozik ebbe a kategóriába.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem