17 °C Budapest

Hihetetlen akció: nászéjszaka 60 évvel ezelőtti áron

MTI
2012. március 3. 13:02

Manapság aprópénznek számító áron, éjszakánként 16 dollárért és 80 centért (3620 forintnak megfelelő összegért) bérelheti ki pár napra egy gyémánt házassági évfordulóját ünneplő amerikai házaspár a világ legelegánsabb szállodái között emlegetett New York-i Waldorf-Astoria egyik lakosztályát.

A most 88 éves Isidore Schwartz és neje, a 82 éves Joan 60 évvel ezelőtt pontosan ugyanennyit fizetett a patinás szállodának, amely most úgy kedveskedik az idős házasoknak, hogy a régi tarifáért látja őket vendégül. A 16 dollár 80 cent akkoriban bizony drága mulatságnak számított, manapság viszont filléres tétel egy hasonló luxusszálloda esetében. A Manhattan szívében, a Park Avenue-n álló híres art deco épületben napjainkban 319 dollárnál (67 ezer forintnak megfelelő összegnél) kezdődnek a szobaárak egy éjszakára.

A New York Daily News szerint a Schwartz házaspár egy különleges ajánlat keretében térhet vissza a helyre, ahol nászéjszakáját töltötte: a hotel a régi áron látja vendégül fontos emlékeik felelevenítésére mindazokat, akik megőrizték az évekkel, évtizedekkel korábbi tartózkodásukról kiállított számlát.

Isidore és Joan Schwartz 1952-ben között házasságot, bő 16 hónappal azután, hogy rokonaik "vakrandit" szerveztek nekik. Az, hogy szobát vegyenek ki a Waldorf-Astoriában, egyáltalán nem volt magától értetődő az esküvői előkészületek alatt. "Egy kölyök Bronxból, aki a Waldorfban éjszakázik? Egy ilyen elegáns helyen?" - emlékezett vissza Joan Schwartz, akinek férje mindmáig jól emlékszik az autóútra, amelyet megtettek a Park Avenue felé. Manapság egyórányi parkolás többe kerül Manhattanben, mint a pár akkori szállodaszámlája.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm