6 °C Budapest

Elképesztő árak a Hungaroringen: 2500 a szendvics, a hamburger

Pénzcentrum
2012. július 30. 13:14

Látványosan felpörögtek az árak a Hungaroringen a vasárnapi zárónapra. Míg csütörtökön "csak" 800 forint volt egy sült kolbász és 600 forint az üdítő, addig vasárnap már 500 forintot kértek egy darab almáért és 750-et egy szelet görögdinnyéért.

A hivatalos adatok szerint a 2012-es Magyar Nagydíjra a négy nap alatt összesen 225 ezren látogattak ki, ez 25 ezerrel több az egy egy évvel ezelőttinél. Akkor vasárnap 65 ezren követték a helyszínről a versenyt, most 75 ezren voltak a pálya körül.

Hamilton győzött
Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen.

A 2008-as világbajnok mögött a Lotus két versenyzője, a finn Kimi Räikkönen és a francia Romain Grosjean végzett a második, illetve a harmadik helyen.


Egyik napról a másikra nőttek az árak

50 vállalkozó kért kitelepülési engedélyt a mogyoródi önkormányzattól, közülük 4 kempinget, 11 parkolót üzemeltetett, a többiek büfét nyitottak vagy különféle ajándéktárgyakat árusítottak. A kilátogatóknak ugyanakkor idén is mélyen a pénztárcájukba kellett nyúlniuk, ha a pálya körüli szurkolói zónában akartak enni, inni.

Csütörtökön azt tapasztaltuk, hogy a hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indult, a hétvégén viszont egy melegszendvicsért már akár 2 000 forintot is elkértek, egy hamburger 2 500, 10 dkg csülök 900, a grillezett kolbász darabja 2 800 forintba került. Egy darab almáért 500, egy szelet dinnyéért 750 forintot fizethettek a sportrajongók.


Fotó: Pénzcentrum.hu-olvasó


Az üdítők ára is emelkedett: míg a hét elején 500, vasárnap már 600-700 forint volt fél liter. A dobozos sörök ára az ezer forintot is elérte.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Megteltek a szállodák

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint lendületbe hozza Magyarországot a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezése. A minisztérium szerint nemzetközi elismerést, egyben gazdasági fejlődést jelent Magyarországnak a Forma-1. Jelezték, a futamnak köszönhetően jelentős mértékben emelkedik a GDP, nő a hazai foglalkoztatás, valamint az adó-és járulékbevétel.

A hivatalos álláspont szerint a magyarországi futam megrendezésének makrogazdasági hatása egyértelműen kedvező, a turisztikai kis- és középvállalkozások is további bevételekhez juthatnak. A foglalkoztatás közvetlen módon és közvetetten éves szinten is új munkahelyeket teremthet, hiszen a Forma-1 teszi lehetővé a Hungaroring, vagyis a pálya fenntartását.

A Forma-1 idején rendre megtelnek a budapesti szállodák és a vendéglátó vállalkozások forgalma jelentősen növekszik. A tárca tájékoztatása szerint az évről évre meghatározó hányadban, kifejezetten a Forma-1 miatt visszatérő külföldi vendégek több mint 80 százaléka fizet szállásért, legtöbbjük fővárosi szállodában. Mindössze két nappal számolva ez több mint 9 ezer vendégéjszakát jelent. Az akkreditált külföldi résztvevők számát figyelembe véve mintegy 150 ezer vendégéjszakát töltenek el szálláshelyeinken.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem