16 °C Budapest

74 állomással indul Budapesten a BuBi

Pénzcentrum
2012. július 4. 08:34

A fővárosi kerékpár-kölcsönzési rendszerhez (BuBi) szükséges közbeszerzési ajánlattételi felhívás várhatóan a nyáron megjelenik, a fejlesztés a tervek szerint halad, jövő nyár végétől lehet majd kölcsönbiciklivel róni a város utcáit - írja a Napi Gazdaság.

A projekt teljes beruházási költsége mintegy 1,1 milliárd forint, amihez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tavaly 900 millió forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást ítélt meg - tájékoztatta a napilapot a Budapest Közlekedési Központ (BKK)

A BKK közölte azt is, hogy az előkészítés során a támogatás megszerzése emésztette fel a legtöbb időt, ezzel párhuzamosan zajlott a helyszínek kiválasztása, engedélyeztetése, a műszaki követelmények megfogalmazása, a műszaki és pénzügyi üzemeltetés, illetve a közbeszerzési eljárás előkészítése. Az ütemtervhez képest mindazonáltal nincs késés, a rendszert 2013-ban kívánják átadni.

A közszolgáltatásként működő kölcsönzés a tervek szerint éjjel-nappal üzemel majd, a kezdő harmincperces ingyenes bérleti időszak után fokozatosan emelkedő díjszabással. Az előzetes regisztráció után bárki számára használható rendszer a Margit híd és a Petőfi híd közötti területet fedi le. A BuBi 74 dokkolóállomással működik majd, ebből 59 a pesti, 15 a budai oldalon lesz.

 

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 28. szombat
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 28. 19:20