24 °C Budapest

Magyar város a világ 20 legjobb turisztikai célpontja között!

2010. március 25. 10:02

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányainak eredményeként soha nem tapasztalt élénk médiaérdeklődés övezi a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektet. Április közepén elérte a 80-at az MT Zrt közreműködésével az osztrák sajtóban Pécsről idén megjelent cikkek száma, amelyek hírértéke közel 130 ezer euróra tehető.

Legutóbb a - mintegy 100 ezres, véleményformáló olvasótáborral rendelkező - Wiener Zeitung színes magazin-melléklete 6 oldalas, gazdagon illusztrált összeállításban számolt be szinte mindenről, amiről egy Pécsre látogató osztrák, kulturális céllal utazó turistának tudnia érdemes. Az osztrák Wellness Magazin márciusi száma komplett turisztikai ajánlatot ismertet, felhívva a figyelmet a dél-magyarországi város páratlan klímájára, s már a Monarchia korában is ismert kulturális sokszínűségére. A közel 700 ezer olvasóval rendelkező Kleine Zeitung friss számában a kulturális főváros programjait részletesen is ismerteti, külön kiemelve az osztrák kötődést. Mint ismert, Ausztria legjelentősebb tesztújságja, a Gewinn Magazin nemrégiben a világ 20 legjobb turisztikai célpontja közé sorolta Pécset, olyan desztinációkkal egy lapon említve a magyarországi várost, mint például a Hawaii-szigetek, vagy Abu Dhabi.

Ausztriában az osztrák Böhlau Verlag gondozásában frissen jelent meg az a 170 oldalas könyv, amely Pécs történelmét az ókeresztény időktől a 2010-es Európai Kulturális Fővárosig terjedő időhorizont mentén mutatja be. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének, valamint az ausztriai Kulturális Minisztérium együttműködésében készült kiadvány Pécs városának története, valamint az EKF programsorozat iránt komolyabban érdeklődő olvasókat avatja be a kétezer éves gazdag múlt rejtelmeibe és páratlan fordulataiba.

Az osztrák Gallup Intézet által az MT Zrt megbízásából végzett felmérés szerint az idén külföldre utazó osztrákok 4 százaléka egyenesen Pécset tervezi felkeresni.

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt turisztikai felvezetése az osztrák piacon már tavaly nyáron megkezdődött, s 2009 utolsó hónapjában a régió kereskedelmi szálláshelyein már 200 százalékkal bővült az osztrák vendégéjszakák száma. Az MT Zrt. bécsi irodája a rendkívül erős érdeklődésre alapozva marketingtervében folyamatosan felfelé módosítja várakozását, jelenleg éves átlagban 50 százalékos osztrák vendégéjszaka-bővülés sem kizárt a dél-dunántúli régió szálláshelyein.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem