11 °C Budapest

Újabb mobilcég jöhet Magyarországra

MTI
2012. augusztus 25. 11:37

Megkezdte működését Lengyelországban a Virgin Mobile Central and Eastern Europe mobilszolgáltató vállalat szerdán, írja az MTI. A társaság a későbbiekben Magyarországon is elindítaná szolgáltatását.

Richard Branson brit milliárdos mintegy 400 vállalatot felölelő Virgin cégcsoportjának regionális mobilszolgáltató érdekeltsége tervezett kelet-európai terjeszkedése első lépéseként Lengyelországban vezette be feltöltőkártyás mobiltelefon- szolgáltatását.

Kristian Myrup igazgató Varsóban újságírókat arról tájékoztatta, hogy a lengyelországi nyitás után a vállalat Törökországban, Oroszországban, Magyarországon, illetve a térség más országaiban is meg kívánja vetni a lábát.

Lengyelországban a Virgin lesz az ötödik mobilszolgáltató vállalat, és közöttük a harmadik globális márka.

A varsói Audytel piackutató vállalat szerint a Deutsche Telekom érdekeltsége, a T-Mobile az országban 28 százalékos, a France Telecom érdekeltsége, az Orange 29 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik; a belföldi vállalatok közül a Plus 28 százalékos, a Play pedig 14,6 százalékos részesedéssel.

A Virgin Mobile három éven belül legalább egymillió feltöltőkártyás ügyfélre kíván szert tenni Lengyelországban, ahol a 38,2 milliós lakosság 53,1 millió mobiltelefon készüléket használ.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Arc piackutató vállalat szerint a feltöltőkártyás ügyfeleknek 25 százaléka, mintegy hatmillió felhasználó kész előfizetést váltani kedvezőbb ajánlat esetén.

A Portfolio.hu elemzői véleménye emlékeztet: a hazai mobilpiacon egyre több szolgáltató kínálja termékeit a hangszolgáltatás területén, a három "hagyományos" szolgáltatón (T-Mobile, Telenor, Vodafone) kívül virtuális szolgáltatóként megjelent a Tesco Mobile, saját márkás viszonteladóként pedig többek között jelen van a hazai piacon a Postafon, a Red Bull Mobile és a Lidl feltöltőkártyás márkája a Blue Mobile.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?