22 °C Budapest

Sosem találnád ki, hogy hol a legdrágább telefonálni

MTI
2013. augusztus 6. 14:49

A nyolcszorost megközelítő különbség is tapasztalható a mobilszolgáltatók átlagos percdíjai között az Európai Unió tagállamaiban - ismertette kedden egy friss felmérés eredményét az Európai Bizottság.

A mobiltelefonálás Litvániában a legolcsóbb, ahol átlagosan 1,9 centet kell fizetni egy perc beszélgetésért, míg Hollandiában a legmagasabbak a percdíjak, ahol átlagosan 14,7 centbe, a litván ár 7,74-szeresébe kerül átlagosan egyetlen percnyi mobiltelefonálás.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke ezzel kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy ha Európa azt akarja, hogy egyes részei kapcsolatban álljanak egymással, akkor a piac további egységesítésére van szükség, mert a számok azt bizonyítják, hogy a 28 részre osztott piac nem szolgálja úgy a fogyasztók érdekeit, mint egy valódi egységes piac. Brüsszel szerint a csaknem nyolcszoros árkülönbségek nem magyarázhatók sem minőségi eltérésekkel, sem a szolgáltatás országonként eltérő költségeivel, sem a tagállamok vásárlóerejében tetten érhető különbségekkel.

A felmérésből az is kiderül, hogy a mobil percdíjak uniós átlaga 9,1 eurócent, Magyarországon pedig ennek kevesebb mint kétharmadába, 6 centbe kerül átlagosan egy perc telefonálás.

A mobiltarifák terén tapasztalható óriási különbségeket a bizottság közleménye azzal állítja szembe, hogy 1 liter tej például sehol sem kerül többe vagy kevesebbe 69 vagy 99 centnél, s különbség csak 43 százalékos.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 2. kedd
Ottó
27. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm