14 °C Budapest

Őrült hetünk lesz: nap, hó, havas eső, hózápor

MTI
2017. november 19. 19:30

Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Veszélyjelzésükben azt írták: hétfő hajnalig észak, északnyugat felől több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken is előfordulhat havazás, míg a magasabban fekvő (300-350 méter feletti) helyeken akár 4 centiméternyi hó is lehullhat, amely hosszabb-rövidebb ideig meg is maradhat.

Hétfőn napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként futó záporeső, hózápor kialakulhat. Az Észak-Dunántúl, a főváros, és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 4-10 fok között alakul.Hétfőn késő estétől északnyugat felől újabb csapadék várható, az eső mellett havas eső, északkeleten és a hegyekben hó is lehet. 

Kedden többfelé várható eső, hajnalban, reggel a Budapest-Debrecen vonaltól keletre havas eső, hó is. Napközben még az Északi-középhegység térségében lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 2-9 fok között alakulnak, de a nyugati, délnyugati határvidéken 10-11 fok is lehet.

Szerdára megszűnik a csapadék és több helyen kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Napközben általában 7-13 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti felhős részeken csak 4-7 fok lehet.

Csütörtökön és pénteken északkeleten (a Budapest-Debrecen vonaltól keletre) többnyire borult, párás, helyenként ködös idő lesz, másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csütörtökön északkeleten néhol lehet szitálás, másutt nem valószínű csapadék. Helyenként mindkét nap megélénkülhet, akár meg is erősödhet a légmozgás. A leghidegebb órákban csütörtökön 0-6, pénteken 1-6 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap jellemzően 10-15, a borult, ködös helyeken 4-8 fok között alakulnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szombaton többfelé valószínű eső és megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 2-7, a maximumhőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Vasárnap ismét többfelé kisüt a nap, napközben már csapadék sem várható, de néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul. Napközben 4-8 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem