Kiszámoltuk, behozza-e az árát valaha is egy saját medence

2019. július 10. 15:02

Az országban jelenleg 22 aquapark üzemel, emellett számtalan strand van, ahol hűsölhetsz a nagy melegben, mégis egyre többen vágynak saját medencére a házuk vagy a nyaralójuk kertjében. Kialakításuk azonban egy kisebb vagyonba kerül. A Pénzcentrum kiszámolta, hány szezon alatt hozzák be az árukat.

Habár az előttünk álló hét már nem tartogat számunkra igazi kánikulát, júliusban lesz még meleg, lesz még igazi strandidő - amikor imádkozni fogunk a hűsítő megváltásért. Az Időkép előrejelzése szerint jövő héttől ismét melegszik az időjárás, és visszatér az igazi nyár, 30 fokkal és zavartalan napsütéssel, amit csak strandon vagy egy otthoni medence partján lehet elviselni, de egyik sem olcsó mulatság.

Tavaly már megírta a Pénzcentrum, hogy gombamód szaporodik azok száma, akik élnének a medence építtetés lehetőségével. Sőt egyes kivitelezők szerint, ma már boldog-boldogtalan úszómedencét akar magának.

A szakemberhiány azonban olyan mértékű, hogy szinte lehetetlen kivitelezőt találni, ha mégis sikerül, a végösszeg körül-belül 6 millió forint + 1 620 000 áfa, tehát több mint 7 600 000 forintból hozható ki egy 8 méterszer 3,80-as jobb minőségű medence. Aki ezt személyi kölcsönből oldaná meg, annak a Pénzcentrum Kalkulátora nagy segítségére lehet. Nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy egy jól megválasztott hitelkonstrukcióval akár tízezreket is spórolhatunk a futamidő teljes ideje alatt, úgyhogy érdemes mindig a lehető legkörültekintőbben utánajárni a lehetőségeknek, és csak ezek után választani.

Sok vagy kevés?

Ez persze rengeteg pénznek tűnik, de gondolj rá úgy, mint egy befektetésre. Nincs szabály arra, hogy egy ház forgalmi értékét mennyire befolyásolja egy medence, kisebb értékű családi háznál arányosan többet számít, akár 5 százalékkal is növelheti az ingatlan értékét. Már egy egyszerűbb kialakítású, olcsóbb medence "jó pont"-nak számít, megkönnyíti az ingatlan értékesítését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arról nem is beszélve, hogy bizonyos idő után akár még meg is térülhet a fent említett költség, főleg, ha a csúszdaparkok belépőjegyárait vesszük alapul. A Pénzcentrum még júniusban írta meg a magyarországi aquaparkok idei belépőárait, cikkünkben 22 fürdőt vettünk gorcső alá. Van, ahol 7500 forintot is elkérnek belépéskor, a legolcsóbb jegy pedig 2000 forintba kerül. A felnőtt belépőjegyek átlagos ára 4360 forint, míg egy diákbelépőért 3420 forintot kell fizetni. Így tehát egy négytagú család egyetlen alkalommal 15 560 forintot hagy a pénztárnál, és akkor még az 500 forintos üdítőkről, ezer forintos lángosokról, többezer forintos hamburgerekről egy szót sem ejtettünk - ezeket a költségeket otthoni körülmények között a töredékéért meg lehet úszni. 

Persze lehetetlen összehasonlítani az otthoni strandot egy nyilvános hellyel, hiszen nem lehet összemérni a kétfajta élményt, mégis a belépők árát érdemes a megépítés költsége mellé tenni. Saját medencével a két és fél hónapos nyár akár minden napján a család rendelkezésre áll a privát strand, ugyanezért egy nyár alatt több mint egymillió forintot (1 085 000 Ft), kellene kifizetnie a 4 főnek, arról nem is beszélve, hogy adott esetben több száz emberrel is meg kell osztani a vizet. Ezek szerint tehát durván 7 év alatt hozza be az árát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm