21 °C Budapest

Kertes házad, hobbitelked van? Siess, ilyen akció sem lesz sűrűn 2018-ban

2018. március 8. 14:01

Hamarosan itt a tavasz, ezért lassan érdemes beszerezni a kerti munkálatokhoz szükséges szerszámokat, növényeket, és egyéb kellékeket. Az áruházláncok már komoly, tematikus akciókkal várják a hobbi és profi kertészeket. Ezúttal ezekből szemezgettünk.

Csillagászati értelemben ugyan még várni kell közel két hetet, de a naptár szerint március elsejével már megkezdődött a tavasz Magyarországon. Akármelyik időponthoz is tartjuk magunkat, lassan gondolnunk kell a kerti munkálatok megkezdésére is. Bálint gazda szerint például, így március elején már időszerű a fenntartó metszés, a lemosó permetezés, a konyhakerti első magvetés és a gyep ápolása is. Arra azonban a szakember felhívja a figyelmet:

Nagyon gondosan kell megszervezni a munkák sorrendjét, mert az elsietés éppen olyan káros következményekkel járhat, mint a halogatás

A munkálatok helyes sorrendjéhez, na meg a rutin megalapozásához tehát érdemes áttanulmányozni a szakportálokat (legalábbis a kezdő kertészeknek mindenképp), de a következő hónapokra szükséges szerszámokat is érdemes lehet már most beszerezni. Az áruházláncok ugyanis már komoly, tematikus akciókkal várják a hobbi és profi kertészeket. Ezúttal ezekből szemezgettünk. De előtte egy "örökzöld sláger"...

Praktiker

Nem érhet minket csalódás, ha a Praktikerbe megyünk a kertészkedéshez szükséges kellékekért, legyen szó szerszámokról vagy épp növényekről. Az áruházlánc akciós újságjának tematikus mellékletében akad például elektromos sövényvágó 17990 forint helyett 14990 forintért; elektromos láncfűrész 32990 forint helyett 26990 forintért; agy benzines fűnyíró 77990 forint helyett 69990 forintért. Emellett kifejezetten jó vétel lehet a 399 forintos árcédulát viselő gyökércsomagolt rózsatő; az 599 forint helyett most 499 forintért kínált általános virágföld (20 l/zsák), illetve az 1999 forint helyett 1599 forintért kapható dekor kéreg (50 l/zsák) is.

KATTINTS! Nézd meg a Praktiker legütősebb márciusi akcióit!

Interspar

Az Interspar is tematikus kiadvánnyal várja a tavaszt. A február 28. és április 3. között érvényes akciós újság címlapján például 99 forintért kínálják az 5 literes általános virágföldet (pontosan ugyanennyi volt amúgy a tavalyi kiadványban is), de vannak a felhozatalban, 49 forintos csomagártól (tavaly még 44 Ft volt a csomagár) különböző vetőmagok is. Meglepően jó vételnek tűnik még a 399 forintért kapható marhatrágya (20 l/csomag), a 999 forinttól kapható permetező szettek, illetve a 39999 forintért kapható robbanómotoros, 4 funkciós (damilfej, vágókés, láncfűrész, sövényvágó) fűkasza is.

KATT! Ezek a legolcsóbb kerti szerszámok, kiegészítők most az Intersparban

Lidl

"Gondozza kertjét! " - hívja fel a figyelmet akciós heti újságjában az áruházlánc. A szórólap szerint tematikus fejezete alapján már 22222 forintért kaphatunk 2 az 1-ben talajlazító és gyepszellőztető szerszámot, de hasznos lehet a 3999 forintért kínált napelemes vakondriasztó is. Metszőollót már 1599 forintért kaphatunk a diszkontláncban, míg a 2 az 1-ben sövénynyíró és ágvágóért 25999 forintot kérnek. Vannak a felhozatalban növények is szép számmal; 39 forintért akadnak a különböző vetőmagokat (virágok és kerti haszonnövények egyaránt), de 249 forintért érdemes lehet beszerezni a mini üvegházat is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Nézz szét a Lidl legfrissebb akciói között!

ALDI

Tippekkel és tanácsokkal is kedveskedik vásárlóinak nemrég megjelent kertészeti kiadványában az ALDI. A tippek mellett természetesen a komoly akciók is helyet kaptak a február 22 és április 26. között érvényben lévő újságban. Metszőollót például már 1599 forintért is kaphatunk, de jó vételnek tűnik a 40 literes kiszerelésben 699 forintért megvásárolható virágföld. A legolcsóbb fűnyírót 29990 forintért kínálja a diszkontlánc, de van a szórólapban benzines változat is 79990 forintért. De jól jöhet a 12 méter hosszú drótfonat-kerítés is, ha a tél komolyabb károkat tett a kerítésünkben, ha pedig a pázsitot is dúsabbá tennénk, akkor kapóra jöhet a 2499 forintért, 2 kilós kiszerelésben kapható fűmag is.

KATT! Lapozd fel az ALDI kertészeti kiadványát a legjobb tippekért és akciókért!

Auchan

Az Auchan, március 8-21. között érvényes tematikus kiadványában is akadnak akciók szép számmal. Mindjárt a címlapon remek akció kapott helyet: 349 forint a gyökércsomagolt rózsa, a különböző magnóliákat pedig 999 forinttól szerezhetjük be az áruházláncban. Gyökeres gyümölcsfákat 999 forinttól árulnak, de a 10 literes konténerben kapható balkon gyümölcsfákért már 6990 forintot kérnek. Vannak persze kerti szerszámok is a felhozatalban: a legolcsóbb elektromos fűnyíró 12990 forint, a legdrágább, önjáró változat pedig 139990 forint. A lánc pénzügyi szolgáltatója, az Oney finanszírozást is nyújt, rossz pont viszont, hogy a kiadvány szerint az idei évben nincs (legalábbis nem hirdetik) 0% THM-es akció.

KATTINTS! Az Auchan legerősebb akcióiért lapozd fel az aktuális kiadványt!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm