14 °C Budapest

Új forintérméket vezetnek be Magyarországon: az egyik teljesen új széria

2019. szeptember 8. 19:02

Ezek voltak 2019. 36. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Két új forintérmét vezetnek be Magyarországon: az egyik teljesen új széria

Két új forintérme is érkezik Magyarországra szeptember elején, az egyik ráadásul egy egészen új széria első darabja lesz. A szóban forgó emlékérméket az MNB bocsátja ki, 10 000 és 2 000 - 2 000 forintos névértéken. Fizetni bár lehet velük, de nem ajánlott, a gyűjtőknek mégis igazi csemegét jelenthetnek.

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok a rezsiutalványról: ennek nagyon fognak örülni

Az NKM felkészült a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez felhasználható rezsiutalványok beváltására. A nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványok postai kézbesítése megkezdődött, az NKM folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket. A társaság honlapján részletes tájékoztató olvasható.

Ötös erősségű akcióhurrikán tombol a magyar boltokban: futás a Lidl-be, Tescóba

Az akciókban az a legjobb, hogy vannak: méghozzá nem is kevesen! A héten a Pénzcentrum is megírta, hogy most érdemes idényzöldségeket venni, mivel a padlón van az áruk. És hogy még gyönyörűbb legyen a helyzet: a boltok rá is tesznek egy lapáttal, és őrült leárazások kereteiben úgy szórják a zöldséget, gyümölcsöt, mint bolond pék a lisztet. Elnézve az akciós újságokat, nem túlzás kijelenteni: álom az élet! Legalábbis azoknak tuti, akik szeretik a zöldséget, gyümölcsöt.

Kiderült a nagy ATM-titok: fogalmad sincs, mit művel a háttérben a bankod

A magyarországi bankok több ezer ATM-et üzemeltetnek országszerte, amelyek közül természetesen előfordul, hogy néhány meghibásodik. Ez a szimpla statisztikai törvényszerűség nem vigasztal minket, ha pont az az ATM nem működik, amiért akár kilómétereket utaztunk. Ennél csak az a bosszantóbb eset, ha hetek múlva visszatérünk, és ugyanúgy azt tapasztaljuk, hogy az adott ATM még mindig hibás. Hogyan kezelik a bankok az ATM meghibásodásokat? Egyáltalán, a bank feladata ez? Az ATM-hez kapcsolódó díjak fedezik azokat a költségeket, amik az automaták üzemeltetésével a banknak felmerülnek? Ezekről kérdeztük a hazai pénzintézeteket.

Felfordulhat a magyar autópiac: mutatjuk, mi lesz az ősz slágere

Nincs nagy meglepetés a legfrissebb autóeladási statisztikákban: a magyarok kedvence továbbra is a Suzuki Vitara, amely a kategóriája mellett az egész piacot is uralja. Csak idén majdnem 10 ezer új állt forgalomba, ez csaknem a fele a Suzuki teljes magyarországi eladásainak. Komoly változást az év vége hozhat, amikor már bejönnek a képbe az állami kedvezménnyel vásárolható hétszemélyes autók is.

Nincs más kiút: munkába foghatják a kisgyermekes anyákat Magyarországon

A magyar háromgyerekes nők közel fele nem dolgozik, a részmunkaidő nem “divat", kevés a családbarát munkahely. A kisgyermekes anyák helyzete nem könnyű a munkaerőpiacon, pedig foglalkoztatásuk segítene a munkaerőhiányon. Mi lehet a megoldás? Ennek jártak utána szakértők.

Ezért is 100 ezres bírságot kaphatnak az ingatlantulajok: kötelező betartani

Indulhat az őszi selejtezés, renoválás, ám sokan nem tudják, hogyan is kell kezelni az így keletkezett hulladékot. Rengetegen illegális útra tévednek: az erdőbe, mezőre hordják ki a sittet és a lomokat, ám ezért akár 100 ezer forintos bírság is járhat. Ráadásul nemsokára már bűncselekménynek is számíthat az illegális szemétlerakás. Ugyanakkor sok esetben az sem olcsó, ha az ember szakemberre bízza a hulladékok elszállítását.

Van, amihez egyetlen főnöknek sincs joga: erről mindenképpen tudnod kell

Nem ritkán törvénytelen hirdetésekben keresik a munkavállalókat a magyar cégek. Jól nézd meg, mire jelentkezel! Nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit engedhet meg magának egy munkaadó, és mit nem.

Magyar fiatalok ezrei vannak hatalmas veszélyben: nem is sejtik, mekkora a baj

A Kaspersky szakemberei 53 531 olyan rosszindulatú, illetve feltehetően nemkívánatos fájlt fedeztek fel, amelyeket iskoláknak és egyetemeknek szóló, használatra kész esszéknek és tankönyveknek álcáztak. Ezeket a 2018. augusztus és 2019. július közötti időszakban 356 662 támadásban használták 104 819 felhasználót érintően - ami az előző évben mért számokhoz képest 21 százalékos csökkenést jelent.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem