21 °C Budapest

Ingyenpénz jár rengeteg vidéki településen: csak kérni kell

2019. április 23. 10:02

Habár a nagyvárosok eleve vonzóbbak a letelepedni vágyóknak, mint az esetleg szerényebb lehetőségeket kínáló kisvárosok, falvak, a nagyobb lélekszámú települések is igyekeznek enyhíteni a lakosaik terhein, és próbálják ösztönözni a gyermekvállalást - számol be a Magyar Nemzet. 

Több nagyvárosban biztosítanak kedvezményesen vagy ingyenesen utazási bérletet a szülőnek, akár a várandós anyának is, illetve adnak beiskolázási segélyt, tanszercsomagot, tanévkezdési támogatást a rászorulóknak. Több helyen adnak a szülőknek babacsomagot a gyermekük születésekor, és segítik életkezdési támogatással a családokat.

Egyes nagyvárosokban pedig egyedi kezdeményezésekkel állnak a családok mellé. Pécsett telkeket jelölnek ki olyan családoknak, amelyek gyermeket szeretnének vállalni. A Szolnok hazavár programban részt vevő fiatalokat ötszázezer forinttal támogatják a jász-nagykun-szolnoki megyeszékhelyen.

Ha a letelepült család gyarapszik, babaszületéskor sok helyen egyszeri támogatást kapnak az önkormányzattól, ennek összege jellemzően 10-50 ezer forint. Amikor a gyermekek óvodába mennek, a családoknak több településen szintén juttatnak pénzbeli segítséget. Több helyen létezik iskolakezdési támogatás is, amely az alapfokú intézményekben 7-25 ezer, a középiskolások esetében 15-25 ezer forint; máshol a főiskolások és egyetemisták is kapnak ilyen támogatást.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm