21 °C Budapest

Erre figyelj, ha nem akarsz otthon megfagyni: sok százrezres pluszkiadás lehet a vége

2017. október 19. 16:30

Legalább másfél, de rossz esetben akár három hónapra is fűtés nélkül maradhatnak annak a négyszáz fővárosi lakásnak a lakói, ahol a gázszolgáltató a gázvezeték ellenőrzésekor problémát talált. Ez azt jelenti, hogy ha például fennáll a gázszivárgás veszélye, akkor annak javítási és ellenőriztetési procedúrája rendkívül hosszú a fűtési szezonban.

A Főgáz állítása szerint egymillió lakást lát el, amiből mintegy négyszázban alakult ki olyan eset, ahol valamilyen probléma miatt le kellett állítani a gázellátást - írja az Index.hu.

A gázvezetékek esetében két kategória létezik: ha tömör a vezeték, akkor minden rendben, ha tömörtelen, akkor gázszivárgás van

-    állítja Molnár Sándor a Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének főtitkára.

A szakértő szerint sokszor előforduló jelenség, hogy amikor az utcai gázvezetéket javítja, cseréli a szolgáltató, és amikor az új vezetéket rákötik az épületek vezetékeire, akkor kiderül: azok elavultak, öregek és szivárognak. Éppen ezért a társasházkezelőnek vagy a tulajdonosoknak előre kell gondolkozniuk, és ellenőriztetniük kell a házban található gázvezetékeket. Valamint lehetőség szerint a fűtési szezonon kívülre kell tervezni a felújításokat. Ezzel együtt a gázszolgáltatóknak sem lenne szabad szeptemberre és októberre hagyniuk a javításokat, átkötéseket - véli a szakember.

A szolgáltató ugyanakkor emlékeztet mindenkit, hogy a gázelosztóhoz kapcsolódó csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés az ingatlantulajdonos tulajdonát képzi. Így a saját rendszerében keletkezett hibáért az ingatlantulajdonosok a felelősek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hiába történnek azonban meg a javítások, gyakran előfordul, hogy 2-4 hétbe telik, mire a hibátlan vezetékrendszert újra visszakapcsolják a szolgáltatásba. Ez pedig azért van, mert a gázszolgáltatók létszámhiánnyal küzdenek. Sőt az elfogadtatási procedúra igencsak költséges mulatság lehet. Egy 11 lakásos társasház szeptemberben például

255 ezer forintot fizetett a tervezett gázvezeték-javítás elfogadtatásáért.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm