11 °C Budapest

Brutális számok: ennyi földgázt használtak el a magyarok télen

2019. március 13. 18:55

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint 4,36 milliárd m3 földgázt használt fel az ország a téli hónapokban. A naptári tavasz első napján, március 1-jén 1,77 milliárd m3 volt a hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet mennyisége.

A téli időszakban a napi földgázfogyasztás december 19-én volt a legmagasabb, amikor meghaladta a 65 millió m3-t. Annak ellenére, hogy ezt a kiugrónak számító értéket ebben az időszakban sem előtte, sem utána nem közelítette meg a napi fogyasztás, nem számít rekordnak, hiszen elmarad a 2017-ben, illetve 2018-ban mért maximumoktól: a Hivatal adatai szerint 2017. január 10-én közel 70 millió m3, 2018. február 27-én 66,5 millió m3 volt a belföldi földgázfelhasználás - írja az MEKH közleményében.

Az adatokat vizsgálva megfigyelhető, hogy 2019. február 23-tól folyamatosan csökkent a földgáz napi felhasználása. A legalacsonyabb értéket a tél legutolsó napján mérték, 2019. február 28-án 32,9 millió m3-t. Összességében 4,36 milliárd m3 földgázt használt el az ország a téli időszakban. Ez az érték 6%-kal magasabb a tavaly téli fogyasztási értéknél, azonban közel 5%-kal alacsonyabb a 2016-2017-es téli adatoknál.

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet mennyisége március 1-jén 1,77 milliárd m3 volt. A téli felkészülés eredményeként a hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet mennyisége, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés biztonságosan fedezte a teljes lakosság téli fogyasztását, az ellátásbiztonság műszaki háttere a teljes időszakban megfelelő volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem