Velem, 2019. március 3.Törõcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznõ otthonában.MTVA/Gyûjtemény: Keleti Éva

Komoly pénzért árulják Törőcsik Mari egykori házát: már a faluban sem nézték jó szemmel, ami történt vele

2024. április 22. 08:44

69 millió forintért árulják Törőcsik Mari egykori velemi házát. Az ingatlan a színésznő 3 évvel ezelőtti halála óta üresen áll, szellemházzá változott - ami elszomorította a falu lakosait. A helyiek szerették volna, ha emlékhellyé alakítják, de a település költségvetésében erre nincs keret.

69 millió forintért árulják Törőcsik Mari egykori velemi házát, ahol a Nemzet Színésze, a háromszoros Kossuth-díjas színésznő élete utolsó éveit töltötte. A Blikk által kiszúrt hirdetés szerint a művésznő által 1973-ban vásárolt, majd tíz éve a lányának, Teréznek ajándékozott ház Velem központjában áll.

A házban két bejárat, négy szoba, két zuhanyzós fürdőszoba, két konyha, valamint külön kazánház (gáz központi fűtés) és boltíves pince található. A kert végig füvesített, ahol gyümölcsfákat, 15 négyzetméteres gerendaházat és egy kis medencét láthatunk - áll a hirdetésben. Az 1450 négyzetméteres telken lévő, körülbelül 140 négyzetméter méretű, régi parasztházból átalakított ingatlant Törőcsik Mari lánya először barátoknak próbálta meg eladni, de ez nem sikerült, így nyilvánosan is meghirdette. A korábbi hírek szerint akkoriban 45 millió forintot kért az ismerősöktől a házért - ami ennél jóval többet ér.

A ház a színésznő három évvel ezelőtti halála óta üresen áll, szellemházzá vált az alig négyszáz fős település főutcáján, ami elszomorította a helyieket, akik abban bíztak, hogy az ingatlant emlékházzá alakítják. Ám külső segítség nélkül Velem költségvetése nem bír el egy ilyen beruházást. 

Címlapkép: Keleti Éva, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem