21 °C Budapest
Ráckeve, 2018. szeptember 27.Lakóépületek és nyaralók sora természeti környezetben a Ráckevei Duna (másképpen Ráckevei-Soroksári-Duna) balpartján.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ilyen vízparti házat vehetsz ma 6-9 millió forintért Magyarországon: ezek lesznek 2024 slágerei?

2024. március 24. 13:03

Ebben az évben is komoly drágulás várható a nyaralópiacon, akinek csak 30 millió forintja van, az a Balaton-környékéről nagyjából le is mondhat. A Velencei-tó pedig Budapest agglomerációjának számít manapság, mintsem nyaralóövezetnek. Megnéztük, milyen vízparti ingatlanokat lehet vásárolni 10 millió forint alatt. Ilyen házikók esetében a lakáshitel szinte biztosan nem játszhat, de egy szabad felhasználású személyi kölcsönt be lehet vonni a finanszírozásba.

Ebben az évben 10-15 százalékos nyaralódrágulásra lehet számítani a Balatonnál, a hazai nyaralópiac pedig szépen lassan, de be fog indulni, legalábbis erre számítottak a korábban megszólaló szakértők. Mint Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője akkor elmondta: az északi part térségét továbbra is a túlárazottság jellemzi. A területen dolgozó kollégák tapasztalatai alapján jelentősen megemelkedett az ingatlanok értékesítési ideje, ami főként abból adódik, hogy ezen a területen nehezen hajlandóak kellő mértékben csökkenteni az árakat a tulajdonosok.

Az OTP Ingatlanpontnál a kereslet lassú, de folyamatos növekedésére számítanak, viszont ők is azt tapasztalják, hogy a tulajdonosok kitartanak a viszonylag magas árszintek mellett, ez pedig kevesebb tranzakciót eredményez.

Mint a piaci szakértők felhívták a figyelmet, aki nyaralóvásárlásban gondolkodik, annak az állami támogatások hatásaival is számolnia kell, főképpen a Velencei-tó környékén, amely immár sokkal inkább számít Budapest agglomerációjának, mintsem nyaralóövezetnek.

Aki nagyjából 30 milliós keretben gondolkodik, annak a Balaton 500 méteres körzetét biztosan el kell felejtenie. A legolcsóbb hazai nyaralóövezet még mindig a Tisza-tó, az Otthon Centrum adatai szerint a környező települések átlagos négyzetméterára 250 ezer forint, a nagyobb településeken, például Tiszafüreden 350 ezer forint a fajlagos ár átlaga, de a vízparti ingatlanokért akár ennek dupláját is elkérhetik.

Pár millióért is van, súlyos kompromisszumokkal

De mi a helyzet a legolcsóbb ingatlanokkal? A Pénzcentrum a legnagyobb ingatlanhirdetési oldalon megnézte, hogy milyen vízparti ingatlant lehet manapság venni 10 millió forintos vételár alatt. A kínálat nem túl bő, de kompromisszumokkal még ilyen kevés összegért sem lehetetlen. Viszont ilyen ingatlanok esetében a lakáshitelt jó eséllyel elfelejthetjük, de egy szabad felhasználású személyi kölcsön jó megoldás lehet a finanszírozásra!

Mindössze másfél millió forintért (igen, 1 500 000 forintért) hirdetnek egy kis házikót a nyergesújfalui horgásztavaknál - azaz, csak a bérleti jogot. A hirdetés szerint az alapterülete 6 négyzetméter, magáról az épületről nincs fotó, így nem tudni, milyen állapotban van. A házhoz tartozik egy kb. 340 nm-es körbekeritett kert melynek éves bérleti díja 15 ezer forint. A horgászni vágyóknak lehetősége van napijegyet és éves jegyet is váltani. Néhány lépésre a kaputól stég is van amin bárki horgászhat. Halban gazdag, rendszeresen telepített tavak - áll a hirdetésben.

Forrás: ingatlan.comForrás: ingatlan.com

5,3 millió forintért a Szécsényi Sóderos tavon is lehet egy kisházat venni, amelyet 2022-ben teljesen felújítottak. A berendezést képezi 2 db kanapé, napelem rendszer, LCD televízió, hűtőszekrény, szekrények. A házhoz tartozó stég mérete 36 m2, amely szintén 2022-ben lett felújítva. Fürdőszoba ugyanakkor nincs.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás: ingatlan.comForrás: ingatlan.com

7,29 millió forintért a zámolyi horgásztavon is lehet vásárolni egy új, 64 négyzetméteres stéget rajta egy 18 négyzetméteres faházzal. A faház kívül-belül lambéria boritású, közte 10cm-es üveggyapot szigeteléssel. 12 voltos szige üzemű napelemmel ellátva, és egy új nagyteljesítményű akkumulátorral kiegészítve. A hirdetés szerint az idei évre minden költség befizetve, ami 2 fő zavartalan horgászatát is magában foglalja. Az éves költsége 95000 forint, amiben benne van a hely bérleti díja, és az éves horgászjegy is. 

Forrás: ingatlan.comForrás: ingatlan.com

8,5 millió forintért már Budapest mellett, a XVII.kerület határán, Pécelen is van vízparti kisház. A kis telken - kb. 300nm - található egy vasszerkezetű alapra készült két helyiségből álló házikó,amely igény esetén bővíthető, átépíthető, illetve a kert végében van egy kis melléképület is. Jelenleg földútról lehet megközelíteni, de hamarosan szilárd burkolattal látják el az utat. A vasút állomás gyalog 8-10 perc alatt elérhető, a vonat 20 perc alatt a Keletibe ér - áll a hirdetésben. A hirdetések között találtunk egy nagyobb házat is, amit 9,6 millió forintért árulnak.

Forrás: ingatlan.comForrás: ingatlan.com

Szintén 8,5 millió forintért kínálnak eladásra egy kisházat a Munkáséri Horgász és Környezetvédelmi Egyesület területén. A horgásztóra panorámás ház alsó szintjén a főzőfülke és szoba található, az emeleten a háló került kialakításra. A villany be lett vezetve, viszont vizet kútról kell hozni. A fűtés elektromos panellel megoldható.

Forrás: ingatlan.comForrás: ingatlan.com

9,99 millió forintért Hajdúszoboszló közelében, a Keleti-főcsatorna partján is lehet kisházat venni. A hirdetés szerint egy 25nm-es 2 külön szobából, előtérből nappaliból álló szigetelt fa víkendházról van szó, a fűtést és a hűtést egy jó minőségű iverteres klíma biztosítja így akár télen is használható. A 250 nm-es telken több tároló és egy 40m-es ivóvíz minőségű vizet adó fúrt kút is található. A házhoz tartozó 9nm-es lebegő stég 4 éve lett felújítva. A környéken több házban is szinte életvitel szerűen laknak - áll a hirdetésben.

Forrás: ingatlan.comForrás: ingatlan.com

Címlapkép: Jászai Csaba, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem