Kitört a háború a társasházakban

Pénzcentrum
2012. március 26. 09:31

"Irgalmatlan feszültség érzékelhető" a lakóközösségek többségében, nem ritka, hogy üvöltözésbe torkollnak a közgyűlések, pereskedéssé fajul egy-egy zajos lakásfelújítás - számolnak be a közös képviselőket tömörítő érdekvédelmi szervezetek. Egyre több a "bekattanó, realitásérzékét totálisan elvesztő" lakó, aki bármire képes, hogy megtorolja vélt vagy valós sérelmeit, és ezért valóságos háborúskodásba kezd - írja a Népszabadság.

A közös képviselőket tömörítő érdekvédelmi szervezetek megkérdezett vezetői szerint a társasházban élők között egyre gyakoribbak, és mind durvábbak a viták. Tíz évvel ezelőtt a közös képviselők elsősorban a ház ügyeivel foglalkoztak, mára azonban egyfajta békebírói feladatot is el kell látniuk.

Nagyon gyakori, hogy a lakók közötti konfliktusok elsimítása viszi el idejük nagy részét, hiszen általában mindkét fél először nála tesz feljelentést - mondta el a napilapnak Juhász László, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke, aki szerint mindez egyértelműen a gazdasági helyzettel hozható összefüggésbe.

Nem csak arról van szó, hogy mind többen maradnak el a közös költséggel, a vízdíjjal, s ezért konfliktusba keverednek a pontosan fizető lakókkal. Az emberek féltik állásukat, egzisztenciájukat, otthonukat, ezért ingerültek, érzékenyek. Így sokszor elég egy szikra, egy folyosón eldobott csikk, egy hangosabb televízió, egy bántó megjegyzés ahhoz, hogy háborús hangulat alakuljon ki - mondta el Juhász László.

 

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?