16 °C Budapest

Klímás Suzuki 50 ezerért az OTP-től

2011. április 18. 11:02

Az OTP Bank megtartotta a gépkocsinyeremény-takarékbetétkönyvek 276. sorsolását. A sorsoláson azok az 50, 20, 10 és 5 ezer forint összegű betétkönyvek vettek részt, melyeket 2011. február 28.-áig váltottak és 2011. március 31.-én még forgalomban voltak. A termék még mindig népszerű, annak ellenére, hogy nem kecsegtet akkora hozammal, mint a normál banki forintbetétek.

Ezúttal is 8 gépkocsi került kisorsolásra, háom - három Suzuki, Toyota és két Peugeot is gazdára talált, reméljük a tulajdonosok felveszik nyereményüket. A két darab Peugeot 107-es listaára 2 600 000 forint, a három Toyota Aygo-é 2 455 000 Ft, míg a Suzuki Alto 2 399 000 Ft.

Forrás: OTP Bank, Pénzcentrum.hu


Egymillióval ment az OTP-be: egész napra munkát adott az ügyintézőnek

Milyen hozamot várhatunk a nyereménybetétektől?

A betétekre járó 2,05%-os kamaton túl a gépkocsi nyeremény lehet a pénzünk hozama. De ez, mint minden szerencsejáték esetében kérdéses megtérülés, de utána számolhatunk, hogy mit várhatunk nagyon hosszú távon a betétünktől. A Pénzcentrum.hu számításai szerint a 4,5% (a magasabb hozam csak szerencsés keveseknél realizálódik) alatti hozammal kecsegtető befektetésnél találunk jobb és főleg biztosabb helyet a pénzünknek, akár forintbetét formájában is.

Behalt a kamatverseny? Nagy forintbetét körkép, 2011. április

Megéri-e autókat sorsolni az OTP-nek?

Az OTP Bank által kisorsolt személyautók a Pénzcentrum.hu számításai szerint listaáron 20 millió 255 ezer forintot érnek. Eközben a 903 787 ügyfél 10 507,4 millió forintos gépkocsinyeremény-betét állománya a hirdetmény szerinti évi 2,05%-os kamat mellett havi szinten "csak" 17 millió 950 ezer forintot hozott a nyereményalapba. Első ránézésre az OTP népszerű terméke közel 2,3 millió forintos veszteséget hozott a banknak ebben a hónapban, de valójában ez - a teljes állományra vetítve negyed százalékos mínusz - is bőven belefér.
A bank rendkívül alacsony forrásköltség mellett kezel egy immár 10,5 milliárd forintos betétállományt. A tőkepiacon elérhető átlagkamatok és az autók beszerzési költségére elkülönített 2,05%-os nyereményalapba kerülő kamat különbözete a bank "zsebében marad".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kamatadó és a gépkocsinyeremény-takarékbetétkönyvek

A 2006. augusztus 31-ig nyitott gépkocsinyeremény betétek 2006. augusztus 31-ét követően kisorsolt első nyereménye mentes a kamatadó alól. A kamatadó bevezetését megelőzően nyitott, de azóta már egyszer nyertes betétkönyvek következő nyereménye; illetve a 2006. szeptember 1-e után nyitott betétkönyvek nyereménye után (a sorsoláskor) a bank fizeti meg a kamatadót. Így a nyeremény után a nyertes ügyfélnek sem bevallási, sem adózási kötelezettsége nincs.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm