22 °C Budapest

Itt a legújabb átverés, a nyugdíj is veszélyben van

Pénzcentrum
2012. február 9. 18:01

Kéményseprőnek öltözve is becsaphatják az embereket a bűnözők - hívja fel a figyelmet Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Különösen a nyugdíjas egyedülállók vannak veszélyben.

Február 8-án egy I. kerületben élő idős hölgyet próbáltak félrevezetni magukat kéményseprőnek kiadó férfiak. Ellenőrzést szimulálva fenyegetéssel megszerezték a nyugdíjas hölgy törzsszámát, majd távoztak. Az idős hölgy a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, a nyomozás jelenleg folyamatban van.

A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. nagyon fontosnak tartja felhívni a lakók figyelmét arra, hogy a társaság szakemberei fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérésre bármikor felmutatnak.

Mint arról a Pénzcentrum.hu több ízben írt, sokféle trükkel próbálják meg becsapni az idős embereket. Tavaly ősszel egy régi-új csalásra figyelmeztetett a rendőrség: egy ismeretlen telefonon azt közölte egy idős férfival, hogy nyert egy 750 000 forint értékű bankkártyát, melyhez úgy juthat hozzá, ha az általa bediktált telefonszámra feltölt 3 500 forintot. A sértett számára túl nagy volt a kísértés, így minden gyanakvás nélkül feltöltötte az ismeretlen telefonáló egyenlegét 3 500 forinttal. A férfi elmesélte barátjának, milyen szerencse érte, majd megkérte őt, hívja fel a megadott mobilszámot és ellenőrizze, valóban megnyerte-e a 750 000 forintot, de a hívásra senki nem jelentkezett.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a hivatalos ügyben eljáró személyektől minden esetben kérjük el a fényképes igazolványukat, de a legjobb az, ha egy telefonhívással is leellenőrizzük őket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy másik esetben egy önkormányzat képviselőjének adta ki magát a csaló, és jutott be egy lakásba, ahonnan összesen 70 ezer forintot tulajdonított el. Egy 83 éves idős asszony lakásába pedig azzal az ürüggyel jutott be egy idegen nő, hogy a társasház egyik lakójának szeretne üzenetet írni. Amíg az idős asszony papírt és tollat keresett neki , addig a csaló 100 ezer forintot lopott el tőle. 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 9. 12:54
Gyakran halljuk, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakaré...
MEDIA1  |  2024. május 9. 12:20
A Médiatanács két nézői bejelentés ügyében is döntött, és még egy rádiós frekvenciapályázatot is elb...
Holdblog  |  2024. május 9. 09:53
Van egy index, amely szerint igazából nem feléljük a Földet, hanem egyre több erőforrást teremtünk m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 9. 07:00
Május elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyo...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm