16 °C Budapest

Szigetelés, nyílászárócsere: spórolnánk, de nincs pénz a felújításra

Pénzcentrum
2012. március 6. 17:06

A lakások egyharmadának fűtési költsége egy téli hónapban 20-30 ezer forint közé esik, minden ötödik lakásé meghaladja a 30 ezer forintot, ugyanakkor hőszigetelésre a legtöbb tulajdonos alig 100-300 ezer forint közötti összeget tud költeni, ami kevés a fűtésszámla érdemi csökkentéséhez - közölte felmérése eredményét a Knauf Insulation.

A felmérés 500 lakás adatai alapján készült, amelyek között minden típus szerepelt, egyharmaduk volt családi ház. A lakások ötöde 1960 előtt, másik ötöde 1990 után épült. A felmérést végző cég szerint energetikai szempontból korszerűnek csak a 2000 után épült ingatlanok mondhatók, ebbe a kategóriába a lakások 13 százaléka esett.


Az elmúlt 5 évben a felmérésben részt vett tulajdonosok 44 százaléka semmivel sem csökkentette lakása energia felhasználását, mert nem volt rá pénze. Az az 56 százalék, amely tett valamit a kevesebb energiafogyasztás érdekében, a fűtésszámlát igyekezett csökkenteni. E csoport 73 százaléka a falakat hőszigeteltette, 62 százalékuk a nyílászárókat cseréltette ki jobbra. Az alternatív energia hasznosítása - hőszivattyú, napkollektor és napelem beszerelése - alig volt mérhető.

Elemzésünk a témában: "Ezért jobb befektetés a családi ház felújítása, mint egy bankbetét"

Energetikai beruházásra a tulajdonosok legtöbbje - 30 százalékuk - 100-300 ezer forintot tud fordítani. Az e célra 500 ezer forintnál többel rendelkezők aránya mindössze 7 százalék. Ha beruházási támogatással lehetne csökkenteni a lakások energia felhasználását, akkor a tulajdonosok 44 százaléka élne a lehetőséggel - derült ki a felmérésből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm