Pörög a lakáspiac: 45 ezer adás-vétel idén

Pénzcentrum
2012. június 1. 13:29

Idén májusban, országosan 8 184 ingatlan adás-vétel bonyolódott, így a tavalyi év azonos időszakához képest az idei első 5 hónap 30 százalékkal nagyobb forgalmat mutat - derül ki a Duna House legfrissebb tranzakciószám becsléséből.

Beigazolódott az egy hónappal ez előtti előrejelzés, miszerint a tavalyi évhez hasonlóan magasabb értéken zárhat a májusi hónap az áprilisnál. Idén a többlet nagyjából 10 százalékos, amellyel a magas márciusi szintet sikerült ismét megütni.


Az idei első 5 hónap alapján az összes hazai ingatlan adás-vételi tranzakció darabszáma így meghaladta a 45 ezret, vagyis a becslés, miszerint 2012-ben 100-110 ezer tranzakcióval számolhatunk, egyre biztosabbnak látszik. A tavalyi év azonos időszakában 32,4 ezer tranzakciót mért a közvetítő társaság, amelynél az idei első 5 hónap 30 százalékal magasabb.

 

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?