21 °C Budapest

Milliókat nyert Overdose - Továbbra is magyar maradhat a csodaló?

Pénzcentrum
2011. június 14. 17:45

Megközelítően 13 ezer fontot, azaz 4 millió forintot nyert Overdose. A magyar csodaló szenzációs versenyzéssel a negyedik helyen ért célba a Royal Ascot King's Stand futamán. A paripa bebizonyította, hogy megérheti a befektetést a további versenyeztetése.

Ismét felívelhet Overdose csillaga. A magyar csodaló nagyszerűen versenyzett a Royal Ascot King's Stand ma délutáni futamán Andreas Suboriccsal a nyergében: az 1006 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a 4. helyen ért célba. A versenyt a fantasztikusan hajrázó angol Prohibit nyerte, második helyen végzett az abszolút nyertesnek várt ausztrál Star Witness, a harmadik pedig a hong-kongi Sweet Sanette lett.

A verseny 300 ezer font (jelenlegi árfolyamon körülbelül 90 millió forint) összdíjazású volt. Ebből Overdose megközelítően 13 ezer fontot (4 millió forintot) nyert - tudta meg a Pénzcentrum.hu Mikóczy Zoltántól, a ló tulajdonosától. Overdose mostani szereplése szakértők szerint optimizmusra adhat okot a további sikeres versenyzést illetően. Így megoldódhatnak Mikóczy finanszírozási problémái is, és a paripa magyar tulajdonban maradhat.

KATTINTS! Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Mint azt a Pénzcentrum.hu megírta, Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa egyedül már nem tudja tovább állni a ló Group I-es versenyeken való részvételét. Ahhoz, hogy a ló továbbra is magyar színekben versenyezhessen, szükség lesz a milliárdos tulajdonostársak támogatására.

A hatályos szerződés szerint Mikóczynak kell fizetnie a ló tartásának, versenyeztetésének költségeit, cserébe a versenydíjak is kizárólagosan őt illetik meg. Overdose viszont hosszú kihagyás után tért vissza a versenypályára, s az elmúlt két évben inkább vitte a pénzt, mint hozta. Mikóczy a következő hetekben szeretné elérni, hogy tulajdonostársaival újratárgyalják a ló további versenyeztetésének finanszírozási lehetőségeit.

Overdose szenzációs versenyzését megnézhetitek a következő videóban. A magyar csodaló a képernyő alján fut, nyergében piros mezben, magyar színekben Andreas Suborics.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Mikóczy Zoltán a Pénzcentrum.hu érdeklődésére elmondta:
Overdose mai futásával igazolta, hogy a világ élvonalában van. Ha azt akarjuk, hogy a későbbiekben beváltsa a hozzá fűzött reményeket, továbbra is Group I-es versenyeken kell indítani, amelyeket elsősorban Angliában és Franciaországban rendeznek.

A magyarországi versenyek minőségükben és a pénzdíjakat illetően is elmaradnak az említett két országban rendezett futamoktól. Ezeknek a költsége viszont - már csak az utaztatás miatt is - jóval magasabb, mint a hazai versenyeké. Idén még 5-6 olyan verseny lesz, amelyen Overdose indulhat, de egyelőre még nem tudni, hogy melyiken áll rajthoz a magyar csodaló - tette hozzá Mikóczy.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm