25 °C Budapest

Duplájára bővíti magyar gyárát a Haribo

MTI
2012. augusztus 24. 08:33

Nyolcszáz millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Haribo Hungária Édességgyártó és Forgalmazó Kft., amely kétszeresére bővíti közel ötezer négyzetméteres nemesvámosi gyártócsarnokát - írta a Világgazdaság pénteken.

A munkálatok már megkezdődtek és a tervek szerint a jövő év első felében fejeződnek be. Arról azonban a lap nem kapott tájékoztatást, hogy az elmúlt évben 48 szellemi és 152 fizikai dolgozónak munkát adó cég hány munkahelyet teremt a komplex technológiafejlesztésre és a foglalkoztatás támogatására kapott állami támogatással végrehajtott beruházás révén. A cég csak annyit közölt: tervezik az alkalmazottak számának növelését.

A Haribo Hungária üzeme 2002-ben 48 fővel, egy gyártósorral és két csomagológéppel indult, az év végére 1.550 tonna gumicukrot gyártott, majd a folyamatos fejlesztés révén 2005-ben már 9 ezer, a következő évben több mint 10 ezer tonnára bővült a termelés - írta a lap, hozzátéve: a vállalat a tavalyi gyártásról nem közölt adatokat, és arról sem, hogy mekkora lesz a kapacitás a gyárbővítés révén. A cég termelésének mintegy 30 százalékát adja el a magyar piacon, exportja tavaly az előző évi 4,674 milliárd forintról 5,357 milliárd forintra nőtt - írta a Világgazdaság.

A cikk kapcsán a Haribo az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:
A HARIBO nyereségesen működik Magyarországon, adó- és járulékfizetési kötelezettségeinek minden időben eleget tett, környezetéért, munkavállalóiért felelős vállalkozás. Említést érdemel, hogy a hazai tevékenység előző két éves eredménye is árbevétel-növekedést mutat (ld. még az E-beszámoló honlapján elérhető nyilvános adatokat).

A Világgazdaság cikkében szereplő fejlesztési projekt 2012. március 26-án kezdődött meg. A gyár azóta folyó bővítési munkálatai során a HARIBO több mint 4,2 milliárd Ft-ot fordít a teljes építési és technológiai fejlesztésre.

A cég még a projekt beindítása előtt, a hivatalos kiírásnak megfelelően nagyvállalatként pályázott az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) "Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" forrására, melynek 85%-a az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, 15%-a pedig a magyar központi költségvetésből származik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az NFÜ májusi döntése 779 777 032 Ft támogatást ítélt meg a HARIBO időközben megvalósítás alatt álló projektje számára támogatandó a nagyvállalat hazai technológiai fejlesztését, további munkahelyteremtését. Az ÚSZT kérdéses pályázata minden jelentkező számára azonos, átlátható feltételeket szabott, sok más sikeresen pályázó cég is részesült ebből a forrásból.

A HARIBO a pályázati felhívásban szereplő minden követelménynek és vállalásnak maximálisan eleget tett eddig, és ez a jövőben is így lesz. Jól példázza ezt az alkalmazotti létszámbővítés, amely a vállalás szerint 2013. márciusának végéig eléri a 25 főt. (Ebből már 15 fő felvételre került.) A régióban meghatározó szerepet játszó cég büszke arra, hogy hosszú évek óta megelégedett dolgozói gárdával rendelkezik, ahol a fluktuáció minimális. Eddig 152 a jövőben pedig további 25 család megélhetését garantálja, s nem mellesleg rendszeresen ad 13. havi bért és egyéb juttatást is munkavállalóinak.

 

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm