Csoportos leépítés a magyar vállalatnál

MTI
2012. július 19. 13:36

Dolgozóinak csaknem felét, 142 embert bocsát el csoportos létszámleépítés keretében az autó üléshuzatok gyártásával foglalkozó Car-Inside Kft. Lentiben - erősítette meg csütörtökön az MTI-nek a társaság ügyvezetője.

Csillag Balázs elmondta: a németországi bejegyzésű Prevent konszern tulajdonában lévő négy magyarországi üzem közül Lentiben 142 embertől válnak meg augusztusban, de ezzel összefüggésben a Vas megyei Körmenden és Jánosházán még körülbelül 20 dolgozónak mondanak fel. A cégtulajdonos döntése szerint ugyanis más országbeli üzembe telepítik át az egyik német autótípus üléshuzatainak Magyarországon eddig veszteséges gyártását. Az MTI úgy tudja, hogy a németországi bejegyzésű, de valójában bosznia-hercegovinai tulajdonú Prevent konszern Lentiből a BMW M7-es típusához készülő üléshuzat varrását telepíti át a cégcsoport Bosznia-Hercegovinában lévő üzemébe.

A négy magyar településen most még összesen több mint 800 embert foglalkoztató társaság lenti üzemében nagyjából 150-en maradnak.

Az ügyvezető hozzátette: eredményesnek ígérkező tárgyalásokat folytatnak újabb megrendelésekről, de ezek jó eséllyel csak október környékén hozhatnak eredményt a Lentiben az egyik legjelentősebb munkaadónak számító cégnél.

Csillag Balázs elmondta: Nagykanizsán változatlan marad a létszám, a Lentiben lévő üzemből történő elbocsátások pedig azért érintik Körmendet és Jánosházát, mert az előbbi a szabászati munkák helyszíne, az utóbbi pedig a központi raktárnak ad helyet. Ezen a két telephelyen azonban a - szintén augusztusra tervezett - elbocsátás mértéke nem éri el a csoportos létszámleépítés szintjét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Zalai Hírlap csütörtöki száma arról számolt be, hogy a dolgozókat Lentiben váratlanul érte a létszámleépítés közlése. Matthias Bröcker, a gyár igazgatója nemcsak a számadatokról számolt be az alkalmazottaknak, de az érintett dolgozók nevét is ismertette a bejelentéskor.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.27 08:53
A stressz önmagában nem okoz cukorbetegséget, de ha adott a genetikai hajlam és esetleg más kockázat...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem