7 °C Budapest

A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig

Pénzcentrum
2012. január 27. 05:26

Kevesen tudják, hogy SZÉP Kártyánkat nem csak belföldi szálláshelyeken, éttermekben, vagy büfékben használhatjuk. Olyan speciálisnak mondható elfogadóhelyek is vannak, mint például sípályák, szoláriumok, vagy fogyasztó- és karcsúsító szalonok. És persze a legnagyobb hazai kulturális rendezvényeken, így a fesztiválokon is elfogadják.

Alapvetően belföldi üdülésre, pihenésre, meleg étkezésre használhatjuk a SZÉP Kártyát, amely a legismertebb kedvezményes adózású cafeteria utalványokat felváltó, megjelenésében és használatában is leginkább a bankkártyákhoz hasonlítható univerzális, elektronikus kártya. A klasszikusnak számító elfogadóhelyek - szállodák, panziók, éttermek- mellett azonban számos egyéb "terepen" is bevethetjük SZÉP Kártyánkat.

A SZÉP Kártya januártól három alszámlát tartalmazhat:

A szálláshely-szolgáltatási alszámlára a munkáltatók kedvezményesen évi 225 ezer forintot utalhatnak át. Innen csak és kizárólag a szálláshelyek, valamint a belföldi utazások árát lehet fedezni.

A rekreációs alszámlára kedvezményesen átutalható keret évi 75 ezer forint, amelyet szórakoztató és kulturális intézményekben (színház, múzeum, állatkert, vidámpark, hajózás) valamint az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatásoknál (edző- és fitnesz termekben, lovaglásnál, hazai sípályákon, törökfürdőkben, szaunákban és gőzfürdőkben, gyógyfürdőkben, valamint szoláriumokban és fogyasztó- és karcsúsító szalonokban) lehet felhasználni. Ez az alszámla is alkalmas a belföldi szálláshely-költségek fedezésére.

Az évi 150 ezer (havi 12.500) forintos kedvezményes kerettel rendelkező melegétel alszámláról éttermekben lehet majd költeni. A keretből ugyanúgy lehet fedezni a szálláshely költségeket is.

A SZÉP Kártyára év közben bármikor - akár egyfajta jutalomként is - átutalhatnak a munkáltatók, miközben természetesen lehetőség van a bérkiegészítésként adott, megszokott havi átutalásokra (étkezési-jegyek, sport-célú juttatások) is.

2011. december 31-én a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma meghaladta az ötezret, az azóta eltelt néhány hét alatt közel 2000 taggal bővült a hálózat, a tervek szerint az év közepére a 20 ezret is el fogja érni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma.

A legtöbb elfogadóhely jelenleg még a szállodák, éttermek köréből kerül ki, azonban sok szolgáltató kezdte már meg a felkészülést a kártya elfogadására. A kártya slágercikk lehet a hétköznapi sportolás tekintetében is: már jelenleg is több fitneszteremben, uszodában, fürdőben elfogadják. A családi kiruccanások kedvelt helyei, az állatkertek is több helyen készen állnak már a SZÉP Kártya elfogadására. A téli sportok szerelmesei számára jó hír, hogy a hazai sípályák is lehetnek elfogadóhelyek - indulás előtt érdemes érdeklődni a pályák honlapjain, információs telefonszámain.

Sziget: pozitív változást várnak a SZÉP Kártyától

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fontos elfogadóhelyek lehetnek a legnagyobb hazai kulturális rendezvények, így a fesztiválok is, amelyek évről-évre tízezreket mozgatnak meg. Február közepétől már SZÉP Kártyával is lehet a Sziget Szervezőiroda fesztiváljaira jegyet vásárolni - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Sziget Szervezőiroda. Természetesen a korábban már ismert és használt csekkekkel és utalványokkal 2012-ben is elérhetőek a fesztiváljegyek.

Újabb lehetőséget kínál - az Üdülési Csekkek és különböző utalványok - mellett a Széchenyi Pihenő Kártya a fesztiválrajongóknak. Az idei évtől ugyanis a SZÉP Kártya már igényelhető a szabadidő üdítő tartalommal való kitöltésére is, így a VOLT, a Heineken BalatonSound és természetesen a Sziget fesztiválra is.

A különböző utalványos jegyvásárlás a hazai látogatók körében nagyon népszerűnek bizonyult, 2005-től évente 30 százalékkal nőtt az ilyen fizetőeszközökkel történő belépőjegy vásárlók száma, egészen 2009-ig, Az utóbbi 2 évben szinte ugyanilyen arányban redukálódott visszafelé - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t Marinka Csaba, a Sziget Kulturális Szervezőiroda kommunikációs vezetője. A szigetes rendezvényeken a legtöbb felhasználás Üdülési Csekkel történt, emellett kultúra utalványokkal is lehet belépőjegyet venni - ez az elmúlt évben azonban elenyésző vásárlóra esett vissza.
Mint megtudtuk, a két, javarészt hazai közönséget mozgató fesztiváljukon, tehát a soproni VOLT-on és a Heineken BalatonSoundon a jegyvásárlók negyede különböző utalványokkal vásárolt, ez a Sziget esetében természetesen jóval kevesebb.

Marinka Csaba elmondta: mind felhasználói, mind elfogadói szinten pozitív irányú változást várnak a SZÉP Kártyától. Mivel hasonló lesz egy bankkártyához, egyszerűsödik és rövidül maga a fizetés, könnyebben azonosítható lesz, hogy jogos-e a felhasználás, és jóval időtakarékosabb, "modernebb", szinte azonnali lesz maga az elszámolás is. A rendezvényekre természetesen napijegyet is lehet majd SZÉP Kártyával vásárolni. A jegyvásárlással kapcsolatos részletes információkat a fesztiválok weboldalain találhatják az érdeklődők.

Hegyalja: a kártyás fizetés egyszerűsítést hozhat

Tervezik a SZÉP Kártya bevezetését, jelenleg szerződéskötés előtt állnak az egyik legnagyobb vidéki fesztivál, a tokaji Hegyalja szervezői is - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t Bukovinszky Béla, a rendezvény főszervezője. Mint megtudtuk, a Hegyalja esetében korábbi években az összes értékesítés mintegy 30 százaléka utalványokkal történt, ezekből 80 százalék Üdülési Csekkel, a többi Sodexo, Cheque Dejunner és egyéb utalványokkal.

Bukovinszky Béla szerint mindenképp előnyös, hogy a SZÉP Kártya jutalékrendszere olcsóbb lesz, ráadásul a kártyás fizetés egyszerűsíti az eddigi utalványos rendszert.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem