16 °C Budapest

Tízmilliókat spórolhatnának a cégek a távmunkával

MTI
2012. május 22. 14:03

Egy 250 munkavállalót foglalkoztató közepes vállalkozás akár több tízmillió forintot is megtakaríthat évente, ha minden alkalmazottját távmunka keretében foglalkoztatja - mondta az MTI-nek Taivainen Krisztián, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), Elektronikus Adat- és Dokumentumkezelő Szolgáltatók Szakmai Osztályának vezetője az MTI-nek.

Taivainen Krisztián hangsúlyozta, hogy már egy mindössze néhány munkavállalót foglalkoztató kisebb vállalkozás is megengedheti magának, hogy olyan rendszert használjon, amely lefedi cége teljes adminisztratív, irat- és dokumentumkezelési valamint ügyviteli folyamatait is. Egy ilyen rendszer alkalmazásának a költsége csupán néhány ezer forintos havi kiadást jelent, amiért nem pusztán egy távmunkát elősegítő megoldást kap a cég, hanem a cégirányítás széles spektrumát lefedő üzleti alkalmazásokat.

Nagyvállalati környezetben jóval komplexebb cégirányítási funkciók kiszolgálását kell megvalósítani, ebben az esetében több százezer forintba is kerülhet egy ilyen rendszer kiépítése, az ezzel megspórolható összeg ugyanakkor több tízmillió forint is lehet. Taivainen Krisztián kifejtette: egy 250 alkalmazottat foglalkoztató cég ugyanis számos teher alól szabadul fel, például nem kell irodát bérelni, az ingatlant fenntartani, rezsit fizetni, vagy az informatikai környezetet kialakítani és üzemeltetni.

A szakember hozzáfűzte, hogy egy igazán kifinomult elektronikus adat- és dokumentumkezelést támogató szoftveres környezet alkalmazása révén a céges telefonköltségeket is harmadával lehet csökkenteni annak köszönhetően, hogy a kommunikáció átkerül a rendszerbe, a dokumentumhoz kötötten.

A magyar munkavállalóknak ennek ellenére csak 3 százaléka dolgozott tavaly távmunkában - jegyezte meg az osztályvezető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A BKIK Elektronikus Adat- és Dokumentumkezelő Szolgáltatók Szakmai Osztálya 2011 októberében alakult, azzal a céllal, hogy a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességét erősítse az adat és infokommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazása révén - mondta. A szakmai osztály fontos feladatot lát el egy egyedi előnyökkel járó vállalatvezetési filozófia megismertetése és meghonosítása érdekében, ezért rendszeres kulcsszereplője a kamara égisze alatt megrendezésre kerülő különböző konferenciáknak és vállalkozói fórumoknak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem