Lakcímbotrány! Fantomlakók választottak polgármestert?

Pénzcentrum
2011. január 14. 09:47

Kezd bohózattá válni a hónapok óta húzódó polgármester-választás a Zala megyei Bödeházán. A tavaly októberi választáson mindkét jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, a megismételt szavazás eredményét pedig megsemmisítették. Kiderült ugyanis, hogy a választás napjára feltűnően megnőtt a falu lélekszáma. Nem ez az első ilyen eset a térségben - írja a Népszabadság.

Míg tavaly ősszel még csak 47-en laktak a faluban, addig a múlt pénteken már 84-en rendelkeztek bödeházi lakcímmel és így szavazati joggal. "Csak azt tudnám, hol vannak Bödeháza új lakói? Ugyanolyan kihalt ez a falu, mint volt, pedig állítólag már majd kétszer annyian élünk itt, mint egy hónapja. Hülyének akartak nézni minket!" - mondja a néptelen főutcára mutatva a kertje kapujában álldogáló nyugdíjas férfi

Egy másik lakos hozzátette, hogy a szomszédos falvakból hoztak szavazókat, ezzel szégyent hoztak Bödeházára. A zalai falu lakóit feldúlták a történtek, az elmúlt hetekben ugrásszerűen megnőtt a falu lélekszáma, ami a megkérdezett helyiek szerint nem a település vonzerejével, inkább azzal magyarázható, hogy vasárnap újra polgármester-választást tartottak, mivel a korábbi szavazás eredménytelen volt.

Tavaly a falut eddig vezető Büki László éppúgy 22 szavazatot kapott, mint kihívója, a nyugdíjas könyvelő, Káldi Lászlóné. A megismételt választáson a jelöltek személye nem változott, a szavazók köre azonban jócskán kibővült. Tavaly még csak 47-en laktak a faluban, de a múlt pénteken már 84-en rendelkeztek bödeházi lakcímmel és így szavazati joggal. Az új lakóknak azonban nyomuk sincs a faluban: a helyiek szerint hiába is keressük őket, mert a "napnál is világosabb", hogy csak "papíron" élnek Bödeházán.

Büki László címére a helyiek szerint állítólag legalább húsz embert (a névjegyzék szerint 21 főt) jelentettek már be, miközben Káldiné négy rokona költözött a faluba. A vasárnapi végeredmény ezt nagyjából le is képezte, mivel Bükire 48-an, míg Káldinéra 29-en szavaztak. Hogy a fantomlakók mit kaptak a voksukért, arról nem szól a fáma. A győzelemnek azonban nem örülhetett sokáig Büki László, ugyanis egy panasz nyomán a választási bizottság a gyanús lakosságszám-növekedésre hivatkozva megsemmisítette az eredményt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A döntés jogerős, így február hatodikán újból, immár harmadszorra is megpróbálkoznak a polgármester-választással Bödeházán, s a történtek miatt vizsgálat indul. Szép Zsuzsanna, rédicsi körjegyző és az illetékes helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy fiktívvé nyilvánítják azok lakcímét, akikről kiderül, hogy nem tartózkodnak életvitelszerűen a faluban.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem