Újabb átverés: óvakodj a magán-betétgyűjtőktől!

Pénzcentrum
2012. szeptember 25. 11:06

Magas hozamot ígért, ám a jóhiszemű "befektetők" pénzét sajátjaként használta fel az a budapesti nő, aki üzletszerűen végzett betétgyűjtési tevékenységet. Az adóhatóság közérdekű bejelentés alapján végzett vizsgálatában 83 millió forintos adóhiányt állapított meg, továbbá 69 millió forintnyi bírságot és pótlékot szabott ki a fővárosi magánszemélyre. A károsultak száma száz körülire tehető.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adóigazgatósága illegálisan folytatott betétgyűjtési tevékenységről szóló közérdekű bejelentés alapján vizsgálta meg több évet érintőenegy fővárosi magánszemély személyijövedelemadó-bevallásait. A számos tanú meghallgatásával és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének bevonásával végzett ellenőrzés során a revizorok megállapították, hogy a budapesti nő magas hozamú befektetési lehetőség ígéretével befektetőktől milliós nagyságrendű összegeket vett át. Az ügyleteket formailag kölcsönszerződésnek tüntette fel.

A tanúk elmondása szerint az asszony egy jól jövedelmező cég tulajdonosának benyomását keltette nívósan fenntartott irodájával, pénzügyileg magasan képzett alkalmazottaival és nagy értékű személygépkocsijaival.

A betétesek számára csak az ígért kamatok (amelyeket eleinte kifizetett) és a tőke-visszafizetések elmaradását követően derült ki, hogy pénzüket nem az általuk megjelölt célra, azaz ténylegesen nem a megbeszélt befektetésekre fordította, hanem azt saját vagyonaként használta fel az asszony.

Az átvett, de vissza nem fizetett több százmilliós összeget az adóhatóság a nő adózatlan jövedelmének minősítette, amely után 83 millió forint adóhiányt és 69 millió forint szankciót szabott ki, továbbá feljelentést tett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hatályos szabályok szerint Magyarországon nem bankként működő pénzügyi vállalkozások pénzügyi közvetítéssel foglalkozhatnak. Kitétel, hogy csak egyféle pénzügyi szolgáltatást végezhetnek, például fogyasztási hiteleket, lízingeket nyújthatnak, ügynöki tevékenységet végezhetnek). Betétet viszont egyáltalán nem gyűjthetnek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 28. 13:45
Az amerikai kormányzat azután szólalt meg újra a Szuverenitásvédelmi Hivatal ügyében, hogy a Lánczi...
Bankmonitor  |  2024. június 28. 12:15
A legfrissebb kereseti adatok alapján idén áprilisban a kedvezmények nélküli nettó átlagkereset 429...
ChikansPlanet  |  2024. június 28. 11:24
Az erdők olyan életközösségek, ahol minden állatnak és növénynek megvan a maga elengedhetetlen szere...
Holdblog  |  2024. június 28. 08:12
A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 29. szombat
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem