29 °C Budapest

Elkaptak egy jegyüzért a Nyugatinál

Pénzcentrum
2012. november 7. 15:36

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt T. Roland 18 éves budapesti lakos ellen. A Pénzcentrum.hu korábbi és az [Origo] héten megjelent cikke után került sor az intézkedésre, melyekben már részletesen olvashattatok a hamisításról.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. november 6-án 16 óra 20 perc körül a Budapest VI., Nyugati aluljáróban, a 3-as metró lejáratánál lévő jegyautomatánál bizonytalan eredetű, nem kereskedelmi forgalomból származó, vélhetően hamisított BKK vonaljegyet kínált megvételre. Az üzlet létrejött, a vevő a jegyet megvásárolta az alkalmi árustól, majd azt érvényesíteni szerette volna.

Az esetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztály munkatársai észlelték, majd igazoltásra szólították fel a férfit. Személyazonosságának megállapítása után T. Rolandot a rendőrök előállították a VI. kerületi Rendőrkapitányságra. Az eljárás során a rendőrség tanúként hallgatta ki a vevőt, aki elmondta, hogy abban a hiszemben vásárolta az egyébként 320 Ft-os jegyet a gyanúsítottól 305 Ft-ért, hogy az valódi.

Később, a gyanúsított ruházatának átvizsgálásakor előkerült további négy bizonytalan eredetű, vélhetően hamisított BKK gyűjtőjegy, valamint két BKK vonaljegy is. A rendőrség a hamis jegyeket lefoglalta. T. Roland kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága a férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 1. hétfő
Tihamér, Annamária
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem