28 °C Budapest

BAR-listára került a magyar sztárceleb

Pénzcentrum
2012. április 29. 12:03

Felkerült a Központi Hitelinformációs Rendszerre (KHR), régi nevén BAR-listára Sarka Kata. A legutóbbi adatok szerint 910 ezren vannak  olyanok, akik számára legalább 90 napos, minimálbért meghaladó összegű folyamatos késedelem vagy visszaélés, csalás miatt gyakorlatilag lehetetlen a banki hitelhez jutás.

Hajdú Péter felesége hónapokig nem fizette a nevén lévő ezüstszínű Audi A3-as hitelét, ezért a bank elvitte azt, Sarka Kata pedig automatikusan felkerült a Központi Hitelinformációs Rendszerre (KHR), régi nevén BAR-listára - tudta meg a Blikk. Bár néhány éve éppen ezzel a kocsival karambolozott Sarka Kata, a család ismerőse azt állítja, Hajdú Péternek és nejének nem sok köze volt az autóhoz: ugyan az ő nevén van, de más vette és használta azt.

Az ismerős szerint Kata szívességből megengedte, hogy a nevére vegyék fel a hitelt. Nem is volt gond addig, amíg ez a "kedves ismerős" fizette a törlesztőrészleteket, ami körülbelül százezer forint volt havonta. Az utóbbi időben azonban elmaradt a törlesztéssel. Kata nevén volt a hitel, ezért a tartozást tőle akarta behajtani a bank. Mivel ő nem nyúlt zsebbe más nemtörődömsége miatt, a bank elvitte a kocsit, Katát pedig feltette a KHR-listára.

910 ezren a BAR-listán

A legutóbbi adatok szerint elérte a 910 ezret a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), régi nevén a BAR-listán szereplő adósok száma 2011 utolsó három hónapjában. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ennyien vannak azok, akik számára legalább 90 napos, minimálbért meghaladó összegű folyamatos késedelem vagy visszaélés, csalás miatt gyakorlatilag lehetetlen a banki hitelhez jutás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Örvendetes módon azonban a fennálló lakossági mulasztások és az élő tartozással rendelkezők számának növekedési üteme is számottevően csökkent.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. július 1. 08:01
Július elsejével indul az új Otthonfelújítási Program, a 108,24 milliárd Ft keretösszegből legfeljeb...
MEDIA1  |  2024. július 1. 07:35
Valós időben nézhetjük végig Grúziában (Georgia), mi történik a putyini szuverenitásvédelmi kampány...
ChikansPlanet  |  2024. június 28. 11:24
Az erdők olyan életközösségek, ahol minden állatnak és növénynek megvan a maga elengedhetetlen szere...
Holdblog  |  2024. június 28. 08:12
A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 1. hétfő
Tihamér, Annamária
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem