16 °C Budapest

Baj van a Ryanair ingyenjegyeivel

Pénzcentrum
2012. február 20. 15:35

A Valentin-nap apropójából kiosztott Ryanair-ingyenjegyekre jogosító utalvány után sokan hiába várják a repülést lehetővé tevő visszaigazolást. A légitársaság szerint 97 százalékos a feldolgozottság, ma estére mindenki választ kap - írja az Index.

A Malév csődje után Ferihegyet több tucat európai nagyvárossal összekötő Ryanair múlt vasárnap, a Valentin-nap alkalmából, mintegy 1800 ingyenjegyre jogosító utalványt osztott szét február 14-én a Westendben. A rövid határidőn belül felhasználható utalvánnyal a Brüsszelbe, Baden-Badenbe, Lübeckbe, Göteborgba vagy Memmingenbe (Nyugat-Münchenbe) lehet repülni.

Csakhogy az emailben vagy faxon visszaküldött voucherra számos olvasónknak semmilyen visszaigazolása nem érkezett napok óta, pedig a repülésük napja vészesen közeleg. Már a bizonytalanság is kényelmetlen, de utasok jó részének jelentős kárt okozhat, ha adott időpontban jóval drágábban vagy egyáltalán nem tud eljutni a kívánt városba.

A promóció feltételei önmagában nem voltak túl bizalomgerjesztők, ugyanis voucher-en szereplő feltételek olyanokat tartalmaztak, mint hogy a Ryanair nem köteles a megadott dátumra helyet biztosítani illetve az ajánlatot az ír fapados "saját belátása szerint bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja".

Egyik olvasónk az elsők közt küldte vissza a voucher-t, de ez sem volt elég a boldoguláshoz: "Először azt a választ kaptam, hogy a foglalások beérkezési sorrendben történnek. Erre elmondtam neki, hogy én egy órával az osztogatás kezdete után már elküldtem nekik. Ekkor jött egy pár másodperces néma csend a vonal másik végéről, majd türelmet kért [az ügyintéző]. Miután visszatért azzal a válasszal, hogy hát sajnos ők kinyomtatták a vouchereket, de azok összekavarodtak és nem beérkezési sorrendben csináljak a foglalásokat."

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ő a szerencsésebbek közé tartozott, hiszen sokan hiába hívták többször az ügyfélszolgálatot, nem tudtak kapcsolatba lépni a Ryanairrel, pláne nem magyarul. Külön kellemetlen volt, hogy a voucheren megadott utazási feltételeknél elírták a légitársaság honlapját.

A Ryanair lapunk kérdésére azt felelte, hogy a promóció vártnál nagyobb sikere miatt lassabb a foglalási folyamat. Elmondásuk szerint a beérkező igények 97 százalékát már feldolgozták és vissza is igazolták a foglalást, a maradékot pedig még ma estig elintézik. Ha valaki mégsem fér fel a kívánt járatra, azzal meg fognak egyezni az átfoglalásról. Külön kérik emellett, hogy az érintettek ellenőrizzék a levelezőrendszerük spamfiókját, mert előfordulhat ilyen típusú hiba is.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 28. szombat
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?