Levélben szidta ügyfelét a banki ügyintéző

Pénzcentrum
2012. április 18. 17:32

Trágár szavakkal illette egyik ügyfelét az UCB Ingatlanhitel Zrt. egy ügyintézője egy belső levelezésben, derült ki egy zalaegerszegi bírósági tárgyaláson. A Zalai Hírlap cikke szerint egy Reziben élő háromgyermekes családnak tízmillió forintra lett volna szüksége 2008-ban, de a közvetítők rábeszélték őket, hogy 20 milliót vegyenek fel.

Azt tervezték, hogy eladják családi házukat Pécelen és azonnal törlesztik a kölcsönt. 2008 szeptemberében a házat eladták és ki akarták fizetni a svájci frank alapú tartozásukat, de az UCB Ingatlanhitel Zrt.-nél különböző indokokkal nem engedték az előtörlesztést.

A család folyamatosan telefonált és levelezett a bankkal. Így jutott el hozzájuk egy levél, amelyben benne maradtak az előzmények. "Szevasz Dondesz! A kis f...kalap azt hiszi, hogy csak úgy kiugorhat az egészből, majdcsak egyszer abbahagyja.." - írta az egyik ügyintéző a másiknak az ügyről, persze az eredeti levél nem volt kipontozva.

A család ekkor döntött úgy, hogy más eszközhöz folyamodik. 2010 februárjában befizettek 16,5 millió forintot, annyit, hogy a korábban törlesztett összegekkel az UCB visszakapja a folyósított kölcsönt. A hitelfelvételkor kötelezően megkötött és a bankra engedményezett életbiztosításukra fizetett hárommillió forintot pedig veszteségnek könyvelte el a család.

A család a bírósághoz fordult, ahol keresetükben formai, illetve tartalmi hibák miatt a kölcsönszerződést semmisnek tekintik és ezért az eredeti állapot helyreállítását kezdeményezik. Az ügyben mostanáig nem történt érdemi tárgyalás, a hitelintézet viszont jelenleg is felszámolja elmaradt kamatait, költségeit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bank az eddig eltelt idő alatt érdemben nem nyilatkozott, csak a megkötött szerződésre és az üzletszabályzatára hivatkozik. Ezekre alapítva a befizetetten túl még 13,7 millió forintot követel kamat és egyéb költség címén. Utolsó ajánlatuk úgy szólt, hogy a család fizessen egy összegben hétmilliót.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt.-nél a lapnak nem nyilatkoztak az ügyről. A következő tárgyalást május elejére tűzte ki a bíróság.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 20. 21:24
Vettem ma megint MARA-t 15 dollárért, jelentős mennyiséget a meglévőhöz képest, a gyors meggazdagodá...
Összkép  |  2024. szeptember 20. 21:16
Mit adott nekünk az Európai Unió? 36, szakmai hátterében és értékrendjében jelentősen eltérő szakért...
MEDIA1  |  2024. szeptember 20. 13:17
Országjárásra indul Kadarkai Endre, aki Párral szemben című színpadi talkshowjában legendás párosokk...
KonyhaKontrolling  |  2024. szeptember 20. 10:06
Azok, akik jobban megnézik az IB költségeit, rájönnek, hogy nem olyan könnyű árazási csomagot válasz...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?