18 °C Budapest

Kitört a forinthitel-háború, 40 millióból épült az Év Háza - heti összefoglaló

2011. október 9. 17:55

Ismét izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 40. hete a végtörlesztés jegyében telt a Pénzcentrum.hu szerkesztőségében. Górcső alá vettük például a pénzintézetek legfrissebb forinthitelkondícióit, hiszen a legtöbben új forinthitel felvételével akarják rendezni tartozásukat. Foglalkoztunk a takarékokkal is, melyek az igen alcsony kamataikkal kirobbantották a forinthitel-háborút. Természetesen a végtörlesztésen túl számos témával foglalkoztunk még. Összehasonlítottuk például a lakáskasszákat, hogy takarékoskodni vágyó olvasóinkat segítsük a választásban, s bemutattuk az Év Házát is, melyben a múlt alapvetései találkoznak a modern kor vívmányaival. Ez történt tehát a héten, a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

40 millióból épült az Év Háza: Te laknál benne? +KÉPEK
A modern városi világ és a múlt alapvetései találkoznak egy Nagykovácsiban található családi házban, mely idén elhódította az "Év Háza" díjat. Mit gondolsz, Te laknál benne? Szavazás a cikk végén!

Érdemes forinthitelre váltani? Számold ki!
Ha nem megy zsebből a végtörlesztés, csak a hitel jöhet szóba! Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod mekkora törlesztőrészlet változásra számíthatsz a különböző konstrukciók révén. Néhány adat megadása után magad nézheted meg: mennyire éri meg forintosítani devizahiteledet?

Végtörlesztés-körkép: ezt kínálják most a bankok
Egy hete lehet élni a végtörlesztés lehetőségével, egyes szakértői becslések szerint közel 200 ezren fognak így tenni december 30-áig. A legtöbben új forinthitel felvételével akarják rendezni tartozásukat. Csakhogy kamatemelésektől és a hitelezés teljes leállításától volt hangos az elmúlt hét. Lássuk, milyen most a felhozatal!

Kiderült: az MKB Bank sem hajt a devizahitelesekre
Az MKB sem akar beszállni a végtörlesztések nyomán kialakuló hitelversenybe. A K&H után már a második bank jelenti ki, hogy nem fogad be forinthitel igénylést lakáscélú hitelkiváltásra (a K&H-nál ez a saját ügyfelekre vonatkozik). A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától kapott leveléből az is kiderült, szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igényelhető a banknál, legalábbis devizahitel forintosítására nem.

13,5%-os THM az OTP-nél!
Kisebb-nagyobb lépésekben hátrál az OTP bank. Naponta megjelenő kondíciós listáiban egyre feljebb tolja a lakáscélú forinthitelek THM-eit, az augusztus végi 11,49 százalékos érték hétfőre 13,48, keddre 13,50 százalékra emelkedett. Véleményünk szerint látunk még ennél kedvezőbb hitelkamatokat az OTP banknál is, a jelenlegi visszatorpanás időkérésnek tekinthető, amit a devizahitelesek is a hirtelen döntés helyett a felkészülésre fordíthatnak.

8,37-es THM: kitört a forinthitel-háború!
Akár 8,75 százalékos kamattal (és akár 8,37-es THM-mel) kínál forinthitelt egy takarék. Azon ügyfeleknek, akik élni szeretnének az egyösszegű előtörlesztéssel, de arra saját forrással vagy megtakarítással nem rendelkeznek - hitelképességtől függően - a Somogy Takarék Szövetkezet hitelt nyújt - olvasható a bank honlapján. Ezzel ugyan nem az első, de mindenképp a legkedvezőbb ajánlat jelent meg a piacon, kifejezetten végtörlesztőknek.

Végtörlesztés 20 perc alatt: így is lehet
Péntek délutáni, "Gond van a végtörlesztéssel? Most megírhatod" című felhívásunkra rengeteg olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Lapunk látogatói számos kérdést, illetve tapasztalatot osztottak meg velünk, melyek közül először néhány pozitív példát ragadtunk ki, hogy megmutassuk gyerekjáték is lehet a végtörlesztés, már amennyiben rendelkezik valaki elegendő saját forrással.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Itt a két lakáskassza: melyik a jobb?
Mivel törvény szabályozza termékeiket, a jelenleg piacon lévő két lakástakarék-pénztár ajánlatai között csak nüansznyi különbségek vannak. Az OTP a kis összeget megtakarítani tudók, míg a Fundamenta az azonnali hitelesek lakáskasszája lehet. Két szélsőséget leszámítva viszont nehéz dönteni, a Pénzcentrum.hu épp ezért összegyűjtötte a legfontosabb kondíciókat és eltéréseket, ami meghatározhatja, melyik lakáskasszánál érdemes megtakarítani.

Újabb pofonok a gyermekes családoknak
Jelentősen megnöveli a gyermekes családok kiadásait az áfakulcs 27 százalékra tervezett emelése. A rezsikiadások, az élelmiszerárak, az utazási költségek emelkedése mellett valamennyi gyermekneveléshez kapcsolódó termék és szolgáltatás ára nő. Így egyebek között drágább lesz a pelenka, a bébiétel, a gyermekétkeztetés, a babakocsi, az autósülés, a gyermekjátékok, ruhaneműk. Tovább rontja a helyzetet a gázolaj jövedéki adójának novemberi emelkedése, valamint a forint gyengülése is. Nem kedveznek a gyermekeseknek a személyi jövedelemadózásban tervezett intézkedések, és a családi pótlék befagyasztása sem.

Ezt is lenyomják a torkunkon: hamis élelmiszerek Magyarországon
Méz, tejföl, tejpor - ezek a termékek számítanak a leginkább hamisított élelmiszereknek Magyarországon. Általában a piacokon találkozhatunk bizonytalan eredetű árucikkekkel, a felderítés azonban nem könnyű - leginkább az egységes jogszabályi háttér hiányzik. Ráadásul az EU egész területén egyre több a hamis élelmiszer.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
ChikansPlanet  |  2024. május 17. 10:04
Az építészetnek óriási szerepe van a fenntartható jövő alakításában. Erre számos példát láthatunk a...
Bankmonitor  |  2024. május 17. 09:49
2024. június 3-án indul az új Otthonfelújítási Program. A Bankmonitor elkészítette az első jogosults...
MEDIA1  |  2024. május 17. 09:05
A Media1 tudósítójának jelentése szerint Orbán Viktor elállt a 444 ellen a Fővárosi Törvényszéken in...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm