10 millióért lopott benzint, lebukott

2011. március 24. 16:02

Továbbra is rekordmagasságban az üzemanyagár. Egyre többen hagyják otthon autóikat és váltanak át tömegközlekedésre. Azonban vannak, akik inkább illegális módszerekhez folyamodnak és így jutnak hozzá a kellő mennyiségű üzemanyaghoz. Így tett egy kiskőrösi férfi is, aki közel 10 millióval károsította meg az eladót.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kecskeméti Kft. képviselőjének feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki hétfőn egy Kft. nevében, 9.636.092,-Ft. értékben gázolajat és motorbenzint vásárolt tőlük - adta hírül a kecskemetitv.hu.

Az árut még azon a napon el is szállították, mellyel egyidejűleg egy banki igazolást mutatottak be, a vételár átutalásáról. Tegnap azonban megállapították, hogy a vételárat senki nem utalta át, a bemutatott banki igazolás feltehetőleg hamis volt. A rendőri intézkedések során elfogásra került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves kiskőrösi férfi, aki őrizetbe is került.

A tolvajok legújabb módszere

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt ,az utóbbi időben megszaporodott a rendszámtábla lopások száma, ugyanis ez lett a benzinkutakat fosztogató tolvajok egyik eszköze. Az eltulajdonított rendszámtáblát felszerelik a saját autójukra, beállnak a töltőállomásra, majd a tankolást követően elhajtanak.

 

Az egyik elkövető a Dabas, Pesti úton található benzinkúton 2010. aug. 24-én (Forrás: police.hu)


Rekordmagasságban az üzemanyagok ára

A héten nem változott az üzemanyagok ára. A benzin és a gázolaj országos átlagos ára így nagyjából azonos maradt: 376 forint a benziné, míg a gázolajé 377 forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban: Így szívjuk meg mindannyian a benzin drágulását

A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között továbbra is mintegy 30 forint az árkülönbség az eltérő árképzés miatt. Legdrágábban 390 forintért tankolhatunk benzint, a legmagasabb gázolajár pedig 395 forint. A benzin ára idén összesen 14, a gázolajé pedig 26 forintot nőtt. Egy éves viszonylatban még nagyobb drágulás figyelhető meg. Tavaly márciusban még "csak" 330 forint volt a benzin átlagára, míg a gázolajé 303 forint.

 


Az folyamatosan csúcsokat döntő üzemanyagárak hatására egyértelműen kimutatható, hogy egyre kevesebbet használjuk autóinkat. A Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb adatai szerint a 2011 januári üzemanyag-fogyasztás mintegy 21%-os csökkenést mutatott 2009 hasonló időszakához képest. Wilde György, a szövetség főtitkára szerint az év hátralévő részében az üzemanyag-fogyasztás visszaesésére továbbra is számítani kell, ami még inkább csökkenti majd a hazai autósok által megtett átlagos kilométerek számát.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm