14 °C Budapest

Folytatódik a kálvária: túlszámláz az EMFESZ?

Pénzcentrum
2011. március 9. 09:06

Számos lakossági bejelentés érkezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a gázszolgáltatási engedélyét elvesztő EMFESZ túl magasnak látszó végszámláinak kapcsán. A korábbi gázszolgáltató ügyvezetője szerint nem kapnak megfelelő óraadatokat az átvevő szolgáltatóktól - írja a Népszabadság.

Péntek óta tömegesen érkeznek panaszok az NFH-hoz az EMFESZ utolsó számláival kapcsolatban - mondta Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője. A rövid fizetési határidejű, jogtalannak érzett követelések a néhány ezer forinttól esetenként százezer forint fölé is kúszhatnak. Van, aki úgy véli, mindkét szolgáltató számlázott ugyanazon fogyasztás után, és van, akitől szerinte egyben követelnek részletekben már kifizetett összeget.

Határozottan kizárja annak lehetőségét, hogy az EMFESZ saját hibájából túlszámlázna - mondta a társaság ügyvezetője, Góczi István. Meglátása szerint viszont meglehet, hogy az átvevő cégek nem a tényleges, hanem becsült óraadatokat juttatnak el számukra, melynek valószerűségét kétségesnek tartják.

Az ügyvezető elmondása szerint az eddig átalánydíjat fizetők most azért kapnak magasabb számlát, mivel a rendkívüli szolgáltatóváltás miatt nekik a tényleges téli fogyasztást ki kell fizetniük. Ennek értelmében logikailag az ügyfél nyári számlájának kellene majd ennyivel alacsonyabbnak lennie, de Góczi szerint ez már az új szolgáltató felelőssége.

 

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 28. 19:20