Síelésnek indult, idegtépő kálvária lett belőle - Te elkerülheted

2011. március 3. 20:02

A síelésből hazatérő, a csúszós hegyi utakon balesetet szenvedő autósok gyakran szembesülnek azzal, hogy bár rendelkeznek biztosítással, azonnali gyakorlati segítség híján mégis jelentős költségekbe kényszerülnek az utazás során. Az Europ Assistance (EA) olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújt a bajbajutott családoknak, melyek egy baleset vagy műszaki probléma esetén nagymértékben megkönnyítik az autósok életét és tetemes költségektől kímélik meg őket, legyen szó akár tolmács biztosításáról, csereautóról, autómentésről vagy akár szálláshely biztosításáról. Az assistance szolgáltatás lakásszerviz vagy személyi sérülés esetén is fontos lehet.

Egy baleset bekövetkeztekor az esetleges sérülések mellett nem feltétlenül az anyagi kár jelenti a legnagyobb problémát. Egy nyaralást könnyen tönkretehet, ha egy kisebb karambol után nem tudunk továbbhaladni, és egy teljes napot kell rostokolnunk például egy benzinkút parkolójában, vagy az ismerősöket kell hívnunk segítségért. Az üzleti életben még ennél is kellemetlenebb következményei lehetnek már egy kevésbé súlyos balesetnek is, gondoljunk csak egy hónapok óta szervezett, ám végül lekésett üzleti találkozóra. A Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance olyan szolgáltatásokat nyújt, melyekkel az ilyen helyzetek elkerülhetőek.

Az assistance szolgálat azonnali telefonos és szervezési segítséget jelent a bajbajutottaknak, legyen szó autóval, lakással, sérüléssel vagy utazással kapcsolatos nehézségről, mindössze évi néhány ezer forintos nagyságrendű díj ellenében. Ezek közül nálunk leginkább az autós segítségnyújtás a népszerű.


Kalmár László

"Az assistance szolgáltatásoknak egész Európában komoly hagyománya van, és hazánkban is egyre többen veszik igénybe ezt a segítséget, hiszen a kisebb balesetek esetén a károk és a bosszúságok nagy része csupán a megfelelő információ és az azonnali segítség hiányából adódik. Nemrég például egy 3 fős család Olaszországba utazott 1 hétre, és az úticéltól 400 km-re meghibásodott a kocsijuk. Mivel nagy gond nem volt az autóval, az assistance központ egy éjszakára megszervezte és kifizette a szállásukat, majd másnap, a gépkocsi javítása után a család továbbutazhatott minimális időkieséssel." - mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország ügyvezető igazgatója.

A cég 2010-ben csaknem 15 ezer esetben sietett a bajbajutott autósok segítségére. A segítséget legtöbbször itthonról kérték, ezt követte a Romániából, Horvátországból és Ausztriából érkező segélyhívások száma, de a telefonos segítség egészen Albániáig is elért. Az Europ Assistance leggyakrabban csereautót vagy taxit biztosított, de számos esetben gondoskodott a szállás illetve a hazautazás megszervezéséről és költségéről is.

A cég kínálatában kiemelt helyet foglal el az autósegély szolgáltatás, ami magában foglalja a szerelő helyszínre küldését, szükség esetén cseregépjármű biztosítását, a sérült gépjármű elszállítását, sőt akár sofőrszolgálat és tolmács biztosítását is, ha éppen nem beszéljük az ország nyelvét, ahol balesetet szenvedtünk. Ha rendelkezünk assistance szolgáltatással, nincs más dolgunk, mint felhívni a segélyvonalat, bejelenteni a káresetet, és segítséget kérni. Az Europ Assistance munkatársai ezt követően felmérik a lehetőségeket, és azt a megoldást javasolják majd, amely számunkra a legjobb és a leggyorsabb megoldást jelenti. Az EA szolgáltatása "Autósegély 24" néven minden Generali casco biztosításhoz igénybe vehető.

A költségek tekintetében érdemes megfontolnunk azt is, milyen díjakat számolnak fel a jelenleg is működő hazai és európai autómentő szolgáltatók. Az autómentés átlagos díja Magyarországon 21 ezer forint, míg az Európai Unióban mindez átlagosan 200 euró körüli összeg. A csereautó biztosításának díja itthon átlagosan 45 ezer, egy egyszerű helyszíni javításé pedig 13 ezer forint. Ha szállásról is kell gondoskodnunk a pár napos kényszerű vesztegelés miatt, az egy egész család esetében itthon 60 ezer, külföldön akár 700 euróra is rúghat, és a más módon történő továbbutazás költsége is csaknem ennyibe kerülhet. Mindez az assistance szolgáltatás igénybevételével díjtalan.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Előfordult, hogy egy négytagú család a svájci síelésből hazafelé az autópályán szenvedett balesetet, a gépkocsi eleje teljesen összeroncsolódott. Az assistance központ az autót egy órán belül elszállíttatta a legközelebbi szervizbe, majd a négyfős családnak taxit és repülőjegyet biztosított, hogy rendben haza tudjanak utazni. Mivel az autót Svájcban kellett megjavíttatni, az assistance szolgálat a családfő részére repülőjegyet biztosított, hogy kijusson megjavított gépkocsijáért" - ismertette Kalmár László. "Egy másik esetben egy üzletember sietett Németországba kétnapos tárgyalásra, amikor félúton, Ausztriában műszaki meghibásodás miatt menetképtelenné vált a gépkocsija. Az assistance szolgálat két napra csereautót biztosított, hogy kiérjen a fontos tárgyalásra, majd az üzletember hazafelé fel is vehette az addigra megjavított járművét" - tette hozzá az ügyvezető.

Az Europ Assistance az autósegély mellett a lakásban adódó kisebb-nagyobb károk elhárításában segít, legyen szó akár éjjel 2-kor vízvezeték szerelésről, a zárba tört kulcsunkról vagy egy egyszerű ablaktörésről. Külön könnyebbség, hogy a helyszínre érkező szakembernek nem kell egy forintot sem fizetnünk, mivel az Europ Assistance utólag rendezi vele a felmerülő költségeket. Az EA lakásszerviz szolgáltatása "Mestervonal 24" néven a Generali lakásbiztosításai mellé is köthető kiegészítő szolgáltatásként.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
MEDIA1  |  2024. április 24. 17:44
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 hazai médiafelületet elemezve megvizsgálta, hogy a...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem