30 °C Budapest

Magyarország az olcsóság hazája: filléres ország lettünk?

2011. március 3. 16:58

Igencsak csábító lehet egy nyugat-európai polgár számára hazánkat választani - olvasható a Daily Mail online hírportál cikkében. A lap szerint hazánkban gyönyörű helyek, kiváló szolgáltatások, barátságos emberek, alacsony bűnügyi statisztikák, és ami még fontosabb olcsó ingatlanárak fogadják az ide érkezőket.

Mint azt már sokan használták fővárosunkra, a brit lap is a Duna gyöngyeként aposztrofálja Budapestet, ahol elegáns épületek és kitűnő éttermek csábítják a külföldi turistákat. Bár a legtöbb magyar valószínűleg nem engedheti meg magának, hogy egy két hálószobás lakásért 20-30 millió forintot fizessen ki a fővárosban, azonban nyilvánvaló, hogy ez az összeg számos nyugat-európai polgárnak igen olcsónak számít még úgy is, hogy évente csak pár hetet töltenek el benne. A lap szerint most érdemes beruházni, ugyanis az ingatlanárak 15 százalékot estek, de hamarosan megkezdődik a fellendülés.

 

(Forrás: Daily Mail)


A cikkben természetesen kitérnek a magyar tengerre is. A lap állítása szerint a Balaton körül mintegy ezer brit rendelkezik nyaralóval. A szakértők véleménye szerint ez elsősorban az olcsó ingatlanáraknak köszönhető. Az egyik balatoni nyaralóval rendelkező idős brit házaspár szerint, ha nem is a tó közvetlen szomszédságában, de igen jutányos áron juthat hozzá egy szigetországbeli akár egy nagyobb család számára is elegendő méretű házhoz.

A megkérdezett szakértők szerint a szomszédos országokkal, például Horvátországgal összehasonlítva mintegy 40%-al kevesebbe kerül az élet, minden tekintetben, azonban hozzáteszik, hogy amint hazánk csatlakozik az euró zónához ez hamar megváltozhat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban már írtunk róla, hogy figyelemfelkeltő, Magyarországra csábító feliratokkal befedett taxik járják London utcáit január 24-e óta. A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete által szervezett, Budapest Winter Invitation kampányt népszerűsítő akció keretében 75 járműre került fel a téli hidegben budapesti termálfürdőzésre csábító "hot springs - unplugged" felirat, amely mellett a kampány honlapjának elérhetősége is látható. A kampány létjogosultságából is jól látszik, hogy igen csábító lehet a szigetország lakóinak hazánk különböző turisztikai látványosságai.

 

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 1. hétfő
Tihamér, Annamária
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem