10 °C Budapest

Pénteken nyit a Fundamenta-Lakásvásár: 130 kiállító, 100 ezer új és használt lakás

2011. március 1. 16:32

A lakásvásárt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyitja meg pénteken 14 órakor Pénteken nyitja meg kapuit a Fundamenta-Lakásvásár immár 18. alkalommal. Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényére több mint 100 kiállító jelentkezett, a szervezők közel 10 ezer látogatót várnak.

Ismét a SYMA Rendezvényközpont nagycsarnokában rendezi meg a Lakásvásár Média Csoport az immár közel 10 éves múltra visszatekintő eseményt, melynek idén új névadó szponzora a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Borsi Lászlóa Média Csoport elnöke szerint a Fundamentával kötött stratégiai szövetség jelzésértékű a lakáspiaci szereplők számára, hiszen a válságot követően teljesen átalakul a piac, a rendkívül alacsony önerővel felvehető hitelek nem térnek vissza, a hangsúly az előtakarékosságra helyeződik, ami sokkal kiszámíthatóbbá teszi a piacot a fejlesztőknek is. Az elnök hangsúlyozta: bár stagnál a lakáspiac, jó hír, hogy a piaci szereplők már nem prognosztizálnak csökkenést. Nyugat-Európában és a környező országokban is elindult a növekedés. Borsi László a rendezvényről elmondta: a Lakásvásár egyedülálló módon tudta megőrizni a helyét a hasonló jellegű rendezvények között.

"A Fundamenta-Lakásvásárra eddig 130 kiállító jelentkezett és előzetes várakozásaink szerint a látogatók száma megint elérheti a 10 ezret. Nemcsak azokat várjuk a rendezvényre, akik már most lakást akarnak venni, hanem azokat az érdeklődőket is, akik középtávon tervezik az otthonteremést. Nagyon sokan halasztották el lakásvásárlási döntésüket az utóbbi években. Ezt a lappangó keresletet az előtakarékosség lehetősége, valamint a gazdagabb kínálat hozhatja ki a piacra. Már most érdemes felmérni a kínálatot, megismerni azokat a fejlesztőket, akik elég tőkeerővel rendelkeznek és a jelenlegi helyzetben is tudnak építeni. A használt lakást értékesítő cégek mellett a Fundamenta-Lakásvásáron minden jelentős és aktív fejlesztő, valamint a pénzügyi szektor számos képviselője is ott lesz" - mondta Borsi László.

Gergely Károly, a Fundamenta Lakáskassza elnök-vezérigazgatója az 1997-ben kialakult lakástakarék piacról szólva elmondta: a korábban négyszereplős piacon jelenleg ketten vannak, de bízik benne, hogy további érdeklődők fognak belépni a területre. A Fundamenta jelenleg 670 ezer ügyfelével a negyedik legnagyobb ügyfélszámmal rendelkező pénzintézet Magyarországon. A társaság nem titkolt célja 2011-re, hogy 30-32 milliárdos, azaz 100%-os hitelkihelyezést valósítson meg. Még mindig kevés beruházó ismeri a lakástakarék konstrukciót, ezen mindenképpen változtatni kell - húzta alá Gergely Károly.

Árva András, a CIB bank lakossági üzletágának üzletfejlesztési vezetője a reálgazdaságon alapuló hitelezés fontosságát emelte ki, aminek gazdaságélénkítő hatása is van. Mint mondta: bár tavaly bizonyos korlátozó szabályokat vetettek ki a szektorra, nem a bankokon múlik, hogy újra elinduljon a piac. Ezt jól jelzi, hogy számos pénzintézet várja az ügyfeleket a vásáron - tette hozzá. A hitelezéssel kapcsolatban Árva rámutatott: elsősorban keresleti probléma mutatkozik a lakás- és hitelpiacon, amivel kapcsolatban amint pozitív trend mutatkozik, mind a CIB, mind a bankszektor felkészülten tudja fogadni a hiteligénylőket. A stabil, kiszámítható konstrukciók iránti igényre válaszul hoztuk létre a több évre fix törlesztőrészlettel kalkulálható hitelcsalád kínálatunkat. Az energiatakarékosság tekintetében elkötelezettek vagyunk, egyrészt a környezettudatos működtetés terén, másrészt tervezzük bevezetni a zöld hitelt, amely kedvezményes kondíciókat biztosít az ügyfelek számára (pl. napkollektor vagy egyszerű nyílászáró csere esetén).

"A szolgáltatási paletta sem változott. Külön színpaddal nyitja meg kapuit a Zöld Sziget, ahol ismét folyamatos és informatív előadásokkal népszerűsítik az energiatakarékos építési módokat. A "válságálló" kész- és passzívház építők, valamint a jelentős építőanyag-gyártók is képviseltetik magukat a Zöld Szigeten" - közölte Borsi István, a Lakásvásár ügyvezetője.

A lakóingatlanokhoz kapcsolható szolgáltatók ismét megjelennek a vásáron, a szervezők az immár szokásosnak tekinthető szolgáltatási palettával várják a látogatókat. Ezek közül érdemes kiemelni az ingatlanpiaci, a jogi, adózási, valamint újdonságként a lakberendezési szaktanácsadást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kényelmi szolgáltatások terén sem változott a rendezvény. Lesz gyermekmegőrző és Internet Café, de természetesen a nyereményjáték sem maradhat el. Szombat és vasárnap délután is kisorsolnak egy Porsche Pest ajándékcsomagot a kérdőívet kitöltő látogatók között. A Fundamenta-Lakásvásárt idén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyitja meg pénteken 14 órakor.

Nyitva tartás:
Március 4. péntek: 14:00-18:00
Március 5. szombat: 10:00-18:00
Március 6. vasárnap: 10:00-18:00

 

Milyen újépítésű lakásokat keresnek Budapest XI. kerületében?

Az Újbuda Tóváros Lakópark lakáspiaci felmérése (2010. Q4 - 2011. január, február)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem