25 °C Budapest

Beszóltak a Deviza Hitelesek a Banki Hitelkárosultak Egyesületének

2011. február 18. 09:02

A magukat Deviza Hiteleseknek nevező csoport az alábbi levelet juttatta el a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. A hitelesek éles kritikával illetik a Banki Hitelkárosultak Egyesületét, mely szervezetet az ügyfélbarát végrehajtásról szóló nyilatkozataik miatt egyenesen arra szólítanak fel, hogy változtassák meg a nevüket.

Ügyfélbarát végrehajtás?

"Tisztelt Lénárd Mariann és Tisztelt Galcsikné Erdősi Éva !

Ez a két nyilatkozat verte ki a biztosítékot a hiteleseknél (szerk.)

Lénárd Mariann ügyfélbarát végrhajtásról beszél a Duna TV-n

Galcsikné Erdősi Éva az m1-en

Fenti linkeken elhangzott nyilatkozataikra hivatkozva javasoljuk, hogy nevüket változtassák meg Végrehajtók és Bankok Érdekvédő Egyesületére.Amit Önök nyilatkoznak és művelnek az adósokkal, mint Civil érdekvédő szervezet az már a botrány határát súrolja !

Nem elég, hogy tagdíjat szednek az ügyfelektől, amiért időnként "elfelejtik képviselni őket" hónapokon keresztül, a médiában megjelenő riportokban egy szó nem esik arról, hogy mik az Önök elképzelései, mint civil érdekvédők a megnyomorított adósokról, akik mindenüket elvesztik ! Aggódnak a bankok nyeresége miatt, sokallják a végrehajtói jutalékot, miközben hitelközvetítéssel foglalkoznak ! És az ügyfelek mikor juthatnak levegőhöz???

Ügyfélbarát végrehajtás helyett milyen ügyfélbarát hitelfizetési lehetőségekről csacsognak a médiában???Még mindig nem hallottunk a "prudens felelős " banki hitelezésről Önöket korrekten tájékoztatni a közvéleményt, pedig a 18 oldalas tájékoztatónkat megkapták , igaz? Több illetékestől visszajelzést kaptunk az ügyben !!!

Ezenkívül több levelet küldtünk Önöknek, abból is meríthetnének ötleteket, de Önök a Bankokat és a Végrehajtókat képviselik.Amennyiben igaz, hogy a Bankszövetség és az illetékes Döntéshozók Önökkel nem állnak szóba, nagyon helyesen teszik, mert az sem igaz, amit Önök kérdeznek !

Tevékenységükről, mint a "magyarországi banki hitel károsultakat védő civil szervezet" tájékoztatót küldünk sok egyéb anyaggal együtt
az Európai Unió Petíciós Bizottságához benyújtott Petíciónkhoz.

Tisztelettel : Deviza Hitelesek


Az egyesület az alábbi felhívást tette közzé:

Összefogás a hitelesekért: "Egy a hajó, egy az irány!"

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete fórum és kerekasztal beszélgetést szervez azon civil szervezetek számára, amelyek a hitellel terhelt lakosság nehéz helyzetén próbál könnyíteni.Tudásunk és tapasztalataink megosztásával eredményesebbek tudunk lenni, ezáltal szolgálva a közjót, amely szolgálatára mindannyian létrejöttünk.

Csakis az összefogás az, amely produktív tud lenni, minden más csak az eredményesség gátja.

A fórum programja:

Mit tudtunk tenni? - az eljárásokban lévő sikerek megosztása a többi civil szervezettel, hogy ezeket a tapasztalatokat máshol is fel tudják használni.

Mit lehet tenni? - azon problémák és anomáliák megbeszélése, amelyek az ügyek kezelése folyamán gondot okoznak (véleménycsere: Ki hogyan oldja meg ezeket?).

Mit kéne tenni? - azon lehetőségek felvázolása, amelyek által könnyíthetnénk vagy megoldhatnánk a hitelesek problémáit (például: Végrehajtási törvény módosításának javaslata, végrehajtáson kívüli értékesítés korm.rend.).

Az egyes szekciók megbeszélése folyamán először mindenki felteszi a kérdéseit, majd a végén kerülnek megtárgyalásra a válaszok.

A fórum időpontja: 2011. február 24. 11:00-tól

Helyszín: 1108 Budapest, Kozma utca 2. I. emeleti konferencia terem"

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. július 3. 07:50
A HOLD-nál kezelt privátbanki vagyon 35 százalékát birtokolják 60 évnél idősebb ügyfeleink, míg mind...
MEDIA1  |  2024. július 2. 15:41
Több nap alatt sem felelt a Tisza Párt sajtóirodája a Media1 kérdésére, hogy kaptak-e segítséget a J...
MNB Intézet  |  2024. július 2. 08:56
A zöld átállás folyamatának alapja a mérés: a visszamérhető és ellenőrizhető adatok elengedhetetlene...
Bankmonitor  |  2024. július 1. 16:51
Július 1-jével elindult az otthonfelújítási program, aminek segítségével mintegy 20 ezer magyarorszá...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem