13 °C Budapest

Rendőri razzia a MÁV járatain

2011. február 7. 13:02

Február 9-10-11-én a MÁV-csoport rendőrökkel és vasútőrökkel megerősített menetjegy-ellenőrzést végez. Az akció célja, a budapesti elővárosi vonalakon tapasztalható bliccelés okozta bevételkiesés csökkentése, a menetjegyváltási hajlandóság növelése - tájékoztat a MÁV Zrt.

A MÁV-START Zrt. kiemelt célja a bliccelés visszaszorítása, hiszen érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók több milliárd forintos kárt okoznak a vállalatnak és azon keresztül az adófizetőknek. A körbe bele tartoznak azok az utasok, akik nem a jogosultságuknak megfelelő, hanem annál nagyobb kedvezményt vesznek igénybe a vasúti utazásaik során. Mindez, a budapesti elővárosi közlekedésben, illetve az ünnepek időszakában zsúfolttá váló vonatokon tapasztalható leginkább.

A jelenség visszaszorítása érdekében több intézkedést hozott a MÁV-START Zrt. az elmúlt időszakban. Ennek egyik eleme a budapesti fejpályaudvarokon kiépített peronkapu rendszer, illetve az emelt létszámú, szigorított jegyvizsgálói ellenőrzés, mellyel időszakosan találkozhatnak az utasok. Most tovább bővül a kör: rendőrök és vasútőrök kísérik a jegyvizsgálókat február 9-én, 10-én és 11-én a budapesti, elővárosi vonalakon. Budapest-Piliscsaba-Esztergom, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác és Budapest-Lajosmizse vonal kiemelt figyelmet kap. A fokozott ellenőrzésekkel a nap bármely szakában találkozhatnak az utazók.

A hatósági jelenlét, az esetleges visszaéléseket követő igazoltatatásokat könnyíti meg. Rövid távon a menetjegyváltási és pótdíjfizetési hajlandóság növekedését, hosszú távon pedig a szemléletformálást szeretné eléreni a MÁV. A rendőrség közreműködése segítheti továbbá a közbiztonság javulását, a rongálások és az utasokat ért károk csökkenését a vonatok fedélzetén.

 

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 28. 19:20