32 °C Budapest

Hasznos ajándék az utolsó pillanatban: digitális könyvet karácsonyra!

2010. december 21. 05:22

Az idei karácsony egyik sztárjának számítanak az ekönyvek és az ekönyv olvasók. A digitális könyvek piaca egyértelműen fejlődik hazánkban, az árak egyre csökkennek, a magyarul is elérhető könyvek száma pedig folyamatosan növekszik.

A karácsony előtti utolsó napokban pénzkidobás helyett hasznos és praktikus ajándékot ajánlunk olvasóinknak: az ekönyv olvasót. A magyarul villanykönyvnek is becézett készülékeket kimondottan olvasásra találták ki: kijelzőjük nem vibrál,nem tükröződik, nem bántja a szemet, valóban kényelmes olvasni velük/rajtuk - akár órákon át is. Ugyanakkor egy készülék akár több ezer könyvet képes eltárolni, ráadásul alacsony az energiaigénye, így a leghosszabb utazásoknál, vagy a mindennapi tömegközlekedésnél is kiválóan használható.

Csökkenő árak

A hazai piacon 30 ezer forinttól vásárolhatunk már villanykönyveket, de a csúcskategóriás készülékek ára sem magasabb százezernél, ráadásul az árak egyre csökkennek.

 

Fotó: Koobe


Az árcsökkentést jelölte meg az elmúlt években tapasztalt forgalomnövekedés elsődleges okaként Barta Gábor, az ekönyv olvasókat forgalmazó Koobe Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is. Mint a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, idén elsősorban az import számára kedvező árfolyam-ingadozások miatt tudtak árakat csökkenteni.

Az ügyvezető igazgató szerint igazi áttörést a piacon az ekönyvek áfájának csökkentése jelenthet, így a jelenleginél akár 20%-kal kedvezőbb árúak lehetnek az ekönyvek - ez pedig látványosan felpörgetheti a jelenleg még gyerekcipőben járó magyar piacot.

Barta Gábor szerint nem kell tartaniuk a piacon nemrég megjelent táblagépektől (iPad, Samsung Galaxy Tab), mivel ezekkel szemben az ekönyv olvasók speciálisan hosszabb olvasásra szolgálnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyre több a magyar ekönyv

Március elsején a Bookline és a Líra közös céget alapított az ekönyvek bevezetésére: az eKönyv Magyarország Kft. már az indulásnál komoly nemzetközi partnereket tudott maga mögött. Kínálatukban jelenleg mintegy ezer magyar és kétszázezer külföldi könyv található.

Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója a Pénzcentrum.hu-nak úgy nyilatkozott: havi pár százas értékesítési darabszámról lehet egyelőre beszélni, a piac még abszolút az építkező fázisában van. "Mivel eddig szűk szeletet tudtunk digitalizálni, ezért nem beszélhetünk toplistákról, az egyetlen igazi siker ekönyv Paulo Coelho Brida c. regénye." - mondta.

 

Fotó: ekonyv.hu


A karácsonyi eladásokkal kapcsolatban Starcz Ákos úgy fogalmazott: valószínűleg inkább ekönyv olvasót vásárolnak ajándékba, mivel maga az e-könyv digitális jellege miatt nem tartozik a kedvelt ajándékozási kategóriába, így nem tipikus karácsonyi termék. A digitális ajándékok közül az utalvány a legkedveltebb ajándékozási forma, amit egy saját utalványküldő funkcióval láttak el, így az ajándékozás jellege külseje is jobban érvényesíthető.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 7. vasárnap
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm