25 °C Budapest

Két új szolgáltatást kínál a Posta

2010. november 5. 08:17

Novembertől az ajánlott levélküldemények továbbítását két új különszolgáltatással kínálja a Magyar Posta, melyek jól kiegészítik a már megszokott postai kínálatot.

A levélszekrény útján nem kézbesíthető, személyes átvételhez kötött szolgáltatás keretében a küldemény átvétele kizárólag személyesen, aláírás ellenében történhet. A küldemény feladója rendelkezhet arról, hogy a kézbesítő ne helyezze el az ajánlott levelet levélszekrénybe akkor, ha nem talál a küldemény átvételére jogosult személyt az adott címen. Ilyenkor a kézbesítő a feladó kérésére értesítőt hagy a címzett levélszekrényében.

A Posta másik új szolgáltatása az úgynevezett kétszeri kézbesítési kísérlet. Az így feladott ajánlott leveleket az első sikertelen alkalom után (átvételre jogosult személy híján) a következő munkanapon második alkalommal is megkíséreli kézbesíteni a Posta.

Mindkét új szolgáltatás igénybevétele egyszerű, elegendő a feladójegyzéken vagy a feladókönyvben az adott ajánlott, illetve értéknyilvánításos levélre vonatkozó sor utolsó oszlopában feltüntetni a szolgáltatások rövidítését. A levélszekrény útján nem továbbítható szolgáltatás ára 10 forintba, a kétszeri kézbesítési kísérlet szolgáltatása 25 forintba kerül alkalmanként.

A különszolgáltatások bevezetésével egy időben a postafiókra címzett belföldi ajánlott küldemények átvételét is egyszerűsíti a Magyar Posta. Az ajánlott, és egyéb különszolgáltatást nem tartalmazó küldeményeket 2010. november 1-jétől az eddig használt értesítés helyett közvetlenül a postafiókba kézbesítjük. A technológia módosításával nem változik a küldemények biztonsága, a jövőben is követhető a kézbesítés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Posta továbbra is aláírás ellenében kézbesíti a belföldi forgalomban feladott hivatalos iratot, a tértivevényes ajánlott, az e-tértivevényes ajánlott, a saját kézbe, az utánvétel, a levélszekrénybe nem kézbesíthető/személyes átvételhez kötött különszolgáltatással, értéknyilvánítással vagy válaszküldeményként feladott leveleket, a nemzetközi ajánlott leveleket, illetve a sérült levélküldeményeket.

 

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 4. csütörtök
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem