5 °C Budapest

Itt a rekord! 240 000 forintot spórolt az új kötelezőjével!

2010. november 2. 08:47

A kötelező biztosítási kampány első napján 600 ezer díjszámítást végeztek el a Netrisk.hu biztosítási portálon, szemben a teljes múlt évi kampányban tapasztalt 2 millióval. A rendkívüli érdeklődés a megkötött szerződések számán is látható: 15 ezer autós már meg is kötötte új kgfb szerződését, ami 50%-os növekedés az egy évvel korábbi forgalomhoz képest. Az élen az Allianz, a K&H, az Astra és az MKB Biztosító áll jelenleg.

A nem várt áresés nyomán rekordszámban látogatják az autósok a biztosítási portált. Míg tavaly november-decemberben összesen 2 millió díjszámítást végeztek el az oldalon, most egyetlen nap alatt 600 ezret. Az első napokban az autósok szokásosan kiszámolják biztosítási díjukat, új szerződésüket viszont a legtöbben november második felében kötik meg. Ennek ellenére már az első napon 15 ezren váltottak kötelező biztosítást a portálon, ami 50%-kal több a tavalyi kampány első napjának forgalmánál.

A rendkívüli érdeklődés érthető, hiszen a jelentős árcsökkentésből többnyire csak azok az autósok profitálnak, akik most novemberben újrakötik szerződésüket. Aki nem ezt teszi, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthat. Az átlagos megtakarítás jelenleg 13 ezer forint, akad ugyanakkor autós, aki több mint 240 ezer forintot takarított meg azzal, hogy tegnap újrakötötte kötelezőjét.

A legtöbb új kgfb szerződést jelenleg az Allianz, a K&H, az Astra és az MKB Biztosító köti. Közülük az Astra teljesen új szereplő, de az MKB sem rendelkezett eddig érdemi piaci részesedéssel. A kampányidőszak így jelentős átrendeződést hozhat a biztosítók erősorrendjében. Az Astra és a K&H "házi" versenyében egyelőre a K&H Biztosító vezet, miközben többnyire az Astra Biztosító kínálja a jobb árakat. A sorrendet így elsősorban az magyarázhatja, hogy az új piaci szereplőről még nem rendelkeznek elegendő információval az ügyfelek. Az Astra tőkeereje ugyanis semmiképpen nem indokolja hátrányát, hiszen a társaság Romániában például piacvezető, 1,8 milliós kötelező biztosítási szerződésállománnyal rendelkezik. 

A Pénzcentrum.hu felmérése szerint az autósok 63%-a már kevesebb, mint ötezer forintos különbség esetén is biztosítót váltana, 29%-a évi 5-15 ezer forintos megtakarítást szeretne elérni a tavalyi díjakhoz képest, 4%-a nem vált, további 4% pedig csak évi 15 ezer forint feletti spórolás esetén cseréli le a kötelező biztosítását (Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem