4 °C Budapest

Frankhitel könny(ítés)ek: nesze semmi, fogd meg jól

Pénzcentrum
2010. augusztus 23. 04:42

Az elmúlt időszakban egyre több, jelentős lakossági ügyfélkörrel rendelkező és a devizahitelezésben korábban aktív szerepet vállaló hitelintézet tett különböző lépéseket a devizahiteles ügyfelek terheinek könnyítésére. Ezekkel az intézkedésekkel nem csak az ügyfelek által fizetendő részleteket csökkentik, hanem a hitelportfolió romását is lassítják.

Az OTP Bank június elsejétől az ingatlanfedezetű svájci frank és japán jen alapú hitelek állományát érintő kamatcsökkentést hajtott végre. A svájci frank alapú hiteleknél 0,75 százalékpontos, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékpontos volt a kamatcsökkentés. Az intézkedések a bank kalkulációi szerint körülbelül 10 forinttal mérséklik az árfolyamgyengülést a svájci frank és a japán jen hitelek törlesztő részleteiben.

Jó hír az OTP hiteleseinek! Ismét kamatot csökkent a bank

Az Erste Bank 5 forint árfolyamkedvezményt nyújt a svájci frankban eladósodott lakossági ügyfeleinek. Emellett a pénzintézet a szerződésmódosítási díj elengedésével is támogatja a bajba jutott ügyfeleit.

Könnyítések frankhiteleseknek: az Erste is lépett

Hitelkamatot csökkent az Erste Bank

A K&H Bank 2010. június 1-től visszavonásig a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra átváltását a MNB középárfolyamán biztosítja az adósoknak, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan - nem csökken 175 forint alá. Az ügyfelek szerint ez a "nesze semmi, fogd meg jól" intézkedés csak keveseken segít, mivel országosan is elenyésző a devizahitelüket forintra váltók száma.

Frankhitelek átváltása: 175-ös árfolyam felett a K&H ennyivel tud segíteni

Az FHB Bank október 6-val bezárólag maximum 205 forintos kedvezményes törlesztési árfolyamon számolja el a svájci frank alapú jelzáloghitelek esedékes törlesztő részletét, ha a svájci frank ettől erősebben állna. A kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazását akkor függesztik fel, ha a jegybank svájci frank középárfolyam jegyzése a megelőző 30 nap átlagában meghaladja a 215 forintot.

Így könnyít a frankhitelesek terhén az FHB

Az UniCredit Bank 2010. július 15-étől a svájci frank alapú hiteleknél - a szerződésekben szereplő deviza eladási árfolyam helyett - az UniCredit magánszemélyekre vonatkozó deviza-középárfolyamát alkalmazza a havi rendszeres törlesztő részlet meghatározásánál. Ez a jelenlegi árfolyamszintek mellett egy 400 svájci frankos törlesztő esetén havi 2000-2400 ezer forintos megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A könnyítést a magánszemélyeknek nyújtott frank alapú jelzáloghitelek (lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek) és a személyi kölcsönök esetében az UniCredit legalább 2010. október 31-éig fenntartja.

Frankhitelek: könnyít az UniCredit is

A Raiffeisen Bank első lépésben a devizában felvett hitelek forintra történő átváltásakor elengedte az ügyfeleknek a hitelbírálati díjat és az előtörlesztési díjat, majd visszamenőleges hatállyal a 2010. július 1-jétől 2010. szeptember 31-ig terjedő időszakra a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfelek számára 12%-os kamat-visszatérítést biztosít. A kedvezmény az ügyfelek számára a törlesztés devizanemében kerül jóváírásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Átmeneti jelleggel a jegybank által jegyzett középárfolyamon törleszthetik esedékes havi részleteiket az MKB Bank azon svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfelei, akik szerződésszerűen teljesítik a havi kötelezettségeiket. Az akciós jellegű, legfeljebb ez év végéig tartó árfolyamengedmény mindaddig érvényes, míg a svájci frank legalább öt egymást követő munkanapon keresztül nem lesz olcsóbb 175 forintnál.

A PSZÁF ötletével segít frankhiteleseinek az MKB

A Budapest Bank a hitelüket rendben törlesztőknek 60 bázisponttal csökkentette a svájci frank alapú és 100 bázisponttal forint alapú jelzáloghiteleinek kamatát.

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A CIB Bank a fizetési nehézségekkel szembesülő ügyfelei számára számos megoldást dolgozott ki, közülük legtöbben a CIB Megoldás Hitelt választották. A bank közlése szerint eddig több mint 10 ezer ügyfelük hitelét ütemezték át. A CIB Bank a 2008-as jelentős árfolyam emelkedést követően lehetővé tette a svájci frank alapú devizahitelek átváltását euróra, kedvezményes árfolyam alkalmazása mellett a CIB Megoldás Hitel keretén belül.

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett

A hitel konstrukció révén a havi fizetési kötelezettség megfizetésére a bank 1, 2, vagy 3 éves könnyített időszakot biztosít, amely alatt az eredeti részletnek csak 75, 50 vagy csupán 25%-át kell teljesíteni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem