Merre strandolj Budapest környékén? Már kilencre nőtt a fürdőhelyek száma!

MTI
2010. július 19. 16:02

Újabb természetes fürdőhelyre adott ki engedélyt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az elmúlt hetekben Pest megyében, így itt a dunabogdányival együtt már kilenc kijelölt strandon lehet a Dunában és a tavakban fürdőzni.

A víz megfelelő minősége mellett számos más feltételnek is meg kell felelnie egy természetes víznél kialakított strandnak ahhoz, hogy engedélyt kapjon - közölte az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének osztályvezetője. Gáll Ildikó elmondta: az üzemeltetőnek biztosítania kell a megfelelő higiénés feltételeket - tusolót, mosdót, illemhelyet, hulladékgyűjtőt -, továbbá kell lennie elsősegélynyújtó helynek, úszómesternek vagy vízi mentéssel foglalkozó szakembernek. Mint hozzátette, a kiadott engedély egy szezonra szól, azt minden évben újra kérni kell.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint Pest megyében kilenc kijelölt természetes fürdőhely van: öt bányató, egy víztározó, egy tó és két dunai folyószakasz. Megkapta az ÁNTSZ engedélyét a szentendrei Duna-ág Dunabogdánynál, valamint a veresegyházi Malomtó strand, a domonyvölgyi D-Beach Tóstrand, a gyömrői tófürdő, a pócsmegyeri Pázsit Tófürdő, a dunaharaszti Univerzum üdülőközpont, a délegyházi Naturista Oázisközpont, a Rukkel-tó Dunavarsányban és a ráckevei Hídláb strand a ráckevei-soroksári Duna-ágnál.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem