11 °C Budapest

Szigetet egy pesti lakás áráért? Itt a legolcsóbb magánparadicsomok listája

Pénzcentrum
2010. április 17. 15:02

10. - 4. helyezettek Bár egy trópusi, minden luxussal felszerelt magánsziget a legtöbb embernek legfeljebb vágyálom lehet, egy kevésbé népszerű helyen fekvő és valamivel rosszabb klímával rendelkező vízzel körülvett saját földarab azonban korántsem megengedhetetlen ingatlan. A legolcsóbbak árai akár egy, Budapest belvárosában található lakás árával is összemérhetők. Íme, a világ egyik legismertebb szigetügynöksége által kínált 10 legjobb árú, jelenleg is eladó sziget.

10. helyezett: Lille Ramsø és Reipholmen (Norvégia)

A listán szereplő legdrágább ingatlan nem is csak egyetlen sziget, hanem egy két szigetből álló szigetcsoport. A Norvégia nyugati partjainál, a fjordok közelében elterülő szigetek 6,9 hektárnyi területet kínálnak leendő tulajdonosaiknak. A leírás szerint a partoktól 15 km-re fekvő szigeteken kellemes a klíma, a víz télen sem fagy be, a hőmérséklet nyáron 25 Celsius fokig emelkedik.


Az ügynökség szerint a halászati engedélyt könnyen meg lehet szerezni, de abban az esetben sincs gond, ha esetleg egyetlen hal sem akadna a horgunkra, ugyanis a legközelebbi étterem 10 perc hajóútra van. A szigetek ára 1,35 millió euró, nagyjából 355 millió forint.

9. helyezett: Kanári-sziget (New York állam, Egyesült Államok)

A kilencedik legdrágább szigetet nem az óceán vagy egy tenger, hanem a Szent Lőrinc folyó öleli körbe. A szigetről indulva mind Kanada, mind pedig az Egyesült Államok rendkívül gyorsan elérhető. A 995 ezer dolláros (kb. 193 millió forintos) árért a vevőé lehet a szigeten épült 6 hálószobás, jó állapotban lévő családi ház is, valamint 4 motorcsónak, további csónakok, a ház berendezése és a kerti traktor. A sziget területe 4000 négyzetméter.


8. helyezett: Komariyama-sziget (Japán)

A Komariyama-sziget Japán partjaitól mindössze 5 percre terül el. Az ügynökség leírása szerint a legközelebbi város 15 perc hajóútra van a sziget fehér homokos tengerpartjától, a környék kristálytiszta kék vizű. A szigeten valamivel több mint 3300 négyzetméter szabad terület van. Jelenleg nem áll rajta egyetlen épület sem, de építési engedély beszerezhető. A sziget ára 876 ezer amerikai dollár, nagyjából 170 millió forint.


7. helyezett Buena Vista (Panama)

A képek tanulsága szerint Buena Vista csak jó indulattal mondható egy önálló szigetek, bár az igaz, hogy az a terület (Isla del Rey), melyről félszigetként kinyúlik, független földterület Panama partjaihoz közel. A 6,9 hektáros terület a Csendes-óceán érintetlen trópusi paradicsoma. Páratlan élővilágával és gyönyörű homokos tengerpartjával ideális választás lehet a kikapcsolódásra vágyóknak. Ára: 750 ezer dollár, körülbelül 145 millió forint.


6. helyezett: Quay-sziget (Írország)

Az Atlanti-óceánon, Írország közvetlen szomszédságában terül el a Quay-sziget. A hatalmas, közel 10 hektáros terület apálykor akár gyalog is megközelíthető az Ír-szigetről, dagálykor azonban csak csónakkal lehet elérni. A sziget közepén romok találhatóak, az óceán felőli partszakaszán pedig egy kis világítótorony foglal helyet. A terület 400 ezer euróba, 105 millió forintba kerül.


5. helyezett: Løksøya- sziget (Norvégia)

A Løksøya- sziget Norvégia partjainál, a 10. helyezett szigetektől pár ezer kilométerrel északabbra, a sarkkörön túl található. A nagy, 18 hektáros szigethez egy kisebb sziget is tartozik. A két, vízzel körülvett területet leggyorsabban (mintegy fél óra alatt) Bodø város jachtkikötőjéből lehet megközelíteni. A szigeten csupán kisebb épületek állnak, melyek közül a legnagyobb házikó is csak 33 négyzetméteres. A norvég szigetek ára 350 ezer euró (92 millió forint) + átírási illeték.


4. helyezett: Partridge-sziget (Új-Skócia, Kanada)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Partridge-sziget a kanadai Halifaxtól másfél órányi autóútra található Nagy Mushamush-tavon. A nyolchektáros szigetet teljes egészében erdő borítja. Az építési engedélyt a hatóságok csak fa szerkezetű házra adják meg. A sziget kikapcsolódásra kiváló, a tó vize tiszta, úszásra alkalmas, bár az év jelentős részében hideg. A terület ára: 275 ezer kanadai dollár, kb. 53,5 millió forint.


 

A legolcsóbb három sziget

3. helyezett: Mongon-sziget (Chile)

A sziget Chile fővárosától, Santiagótól 850 km-re délre fekszik egy 110 ezer fős város, Valdivia közelében. Az egyhektáros terület egy része dagálykor víz alá kerül, azonban nagyjából négyezer négyzetméter ilyen esetben is szárazon marad. A szigeten főként 100 éves gesztenyefák találhatóak, de akadnak rajta alma-, barack- és szilvafák is. A terület ára 195 ezer amerikai dollár, nagyjából 38 millió forint.


2. helyezett: Naomi-sziget (New York állam, Egyesült Államok)

A kéthektáros Naomi-sziget 145 km-re fekszik New York várostól a Hudson folyón. A szigeten túlnyomó részt erdő található, de egy felújításra szoruló táborhely is van rajta. A sziget ára 133 ezer dollár (kb. 26 millió forint).


A legolcsóbb sziget: Málna-sziget (Új Skócia, Kanada)


A mindössze 79 ezer kanadai dollárba (15 millió forint) kerülő Raspberry (Málna) sziget 3,2 hektáros szárazföldje bumerángot formáz az Atlanti-óceánban, Új-Skócia partjaitól két kilométerre. A terület az ügynökség szerint házépítésre kiváló, könnyen megközelíthető, a legközelebbi nemzetközi repülőtér 20 percre található. A szigetet a Golf-áramlat által fűtött kellemes hőmérsékletű víz veszi körül, így ideális helyszín lehet akár nyaraláshoz is.

(Képek forrása: TimesOnline / Vladi Private Islands)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm