24 °C Budapest

Kopik a sárga csekk: újabb szolgáltatók a Díjneten

2009. szeptember 9. 10:02

Várhatóan novembertől a Szegedi Vízmű Zrt. és az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Zrt. is csatlakozik a Díjnethez (www.dijnet.hu).

Ezzel a lépéssel Szegeden, Algyőn, valamint Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyékben további közel 250 ezer ügyfél veheti igénybe a Díjbeszedő Holding elektronikus számlabemutatási és számlafizetési rendszerét. A UPC és az ELMÛ-ÉMÁSZ korábbi csatlakozását követő újabb bővüléssel immár a háztartások közel 60 %-ának lesz lehetősége arra, hogy legalább egy szolgáltató számláját papírmentesen, gyorsan és kényelmesen, az Interneten keresztül rendezze.

Folyamatos bővülés

A Díjnet 2007-es indulása óta folyamatosan bővülő rendszerben a két vízmű csatlakozását követően országszerte már 11 számlakibocsátó lesz elérhető. A szolgáltatás Budapesten immár szinte teljesen lefedi a közműszolgáltatókat, de a vidéki szolgáltatók folyamatos csatlakozásával egyre több régióban tud egy háztartás legalább két számlát is a Díjnet ugyanazon felületén rendezni.

"A lehetőségek bővülése várhatóan további ügyfelek érdeklődését fogja felkelteni e kényelmes, egyszerű, környezetbarát, és mindezek mellett ingyenes ügyintézési lehetőség iránt. - ad előrejelzést Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. Jelenleg már valamivel több mint 40 ezren regisztráltak a rendszerünkbe, ez a létszám egy éven belül akár a kétszeresére is bővülhet."

Hogyan működik?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent plusz költséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítése egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással és internetes bankkártya-alapú fizetéssel egyaránt megoldható. A rendszer emellett biztosítja a múltbéli tranzakciók listázását és a számlanyomtatást az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.

Miért jó a szolgáltatóknak?

A csatlakozó szolgáltatók számára a fő előny az ügyfélkezelés költségeinek csökkenéséből várható megtakarítás, illetve az ügyfélkapcsolat közvetlenebbé válása, ami a fizetési fegyelem erősödésében is tetten érhető. Versenyhelyzetben emellett közvetlenül is növelheti az adott szolgáltató piaci részesedését alternatív ügyfélközpontú rendszerek alkalmazása.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 8. hétfő
Ellák
28. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem