Trükkös Aldi-tolvajok: aljas módszerek, gyanútlan áldozatok

2009. augusztus 11. 10:32

Nagy erőkkel keres két kelet-európai nőt az angol rendőrség. Azzal vádolják őket, hogy trükkös módon fosztottak ki gyanútlan vásárlókat.

Két, vélhetően Kelet-Európából származó nőt keres az angol rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy trükkös módon loptak el értéktárgyakat vásárlóktól Dundee és Angus hipermarketjeiben - többek között egy helyi Aldiban is. A rendőrök a vásárlók figyelmét is felhívják arra, hogy fokozottan figyeljenek értéktárgyaikra.

A nők módszere hihetetlenül egyszerűnek tűnik: az egyikőjük megkéri a gyanútlan áldozatot, segítsen levenni egy terméket a magas polcról. Miközben a tettes eltereli áldozata figyelmét, enyves kezű társa egy szempillantás alatt kiveszi a kézitáskában vagy a bevásárlókocsiban hagyott pénztárcát.

Hugh Robson, a helyi rendőrség nyomozója különösen aljasnak nevezte a bűncselekményeket, mivel azok elsősorban idős emberek ellen irányulnak. Ezért is kérik, hogy aki szemtanúja volt hasonló esetnek, azonnal jelentkezzen az illetékes hatóságoknál.

Természetesen az áruházak ipari kamerái több esetet is rögzítettek: innen tudják a rendőrök, hogy a tolvajok átlagos testalkatúak, gyakran fekete ruhát viselnek, hajuk sötét, hátracsatolt.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A rendőrök külön felhívták az Aldi munkatársainak figyelmét az ilyen esetekre, így a biztonsági őrök mellett az eladók is jobban figyelnek a vásárlók értékeinek biztonságára

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 5. 19:26