25 °C Budapest

Hátbatámadás! Újra sztrájktörő zsoldosok érkeznek Ferihegyre!

Pénzcentrum
2009. január 8. 13:45

A szakszervezetek öt módosító pontjából csupán egyről hajlandó egyáltalán tárgyalni a Hochtief-Budapest Airport vezetése. Eközben egy téves címre küldött levélből kiderült, hogy újabb illegális görög sztrájktörők érkeznek Ferihegyre. Miközben a vezérigazgató bizalomerősítő lépéseket ígért, a menedzsment valójában csak a dolgozók kifárasztásán és megtörésén ügyködik.

Tíz elvesztegetett nap után a Hochtief-Budapest Airport vezetősége eleget tett törvényes kötelezettségének, és január 7-én tárgyalóasztalhoz ült a szakszervezetekkel. A megbeszélésen a menedzsment tartalmi engedményekre nem volt hajlandó, ugyanakkor a felek kölcsönös bizalomerősítő lépésekre tettek ígéretet.

Az optimizmust azonban hamar eloszlatta az a véletlenül téves címre küldött levél, ami a szakszervezetek birtokába került tegnap, a koraesti órákban. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a vezetőség újabb görög sztrájktörők repülőtéri belépési engedélyét szervezi. Jost Lammers vezérigazgató a bizalom erősítéséről beszél, és békülékeny üzenetekkel igyekszik félrevezetni a közvéleményt, de valójában elhúzódó konfliktusra készül. Különösen azért aggályos ez a lépés, mert a "görög zsoldosok" hazaküldése a szakszervezetek egyik legfontosabb feltétele a megállapodáshoz.

Az illegális sztrájktörők szállása eddig legalább 22 millió forintjába került a vállalatnak. Ezen felül ellátásuk, és a szakszervezetek értesülése szerint 1500 eurós illetményük is a cég kasszáját terhelik. Ha a vezetőség valóban a megegyezést, és nem a dolgozói érdekképviseletek megtörését tűzte volna ki célul, akkor ebből az összegből akár több sztrájkkövetelést is teljesíteni lehetett volna.

A január 8-i, soron következő tárgyaláson a menedzsment ugyanakkor a szakszervezetek öt módosító javaslatából csak egyetlen egyet volt hajlandó egyáltalán napirendre venni. Ezt - hogy törvényi kötelezettségeink eleget téve kész tárgyalni a kollektív szerződésről - igyekszik a cégvezetés jelentős gesztusnak beállítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakszervezetek álláspontja szerint a menedzsment nem is törekszik megegyezésre. Miután a sztrájk felfüggesztése után tíz napig hiába akartak tárgyalóasztalhoz ülni az érdekképviseletek, most is csak az ismert ultimátumokat lehet hallani a vezetéstől. Eközben pedig a jogos sztrájk illegális leverésére készülnek, újabb jogsértésekkel.

A LESZ és az RDSZSZ emlékezteti a vezetőséget: éppen ez a rövidlátó politika vezetett a decemberi sztrájkhoz, ez váltotta ki a példátlan nemzetközi tiltakozást. Kétszínű nyilatkozataival és meddő erőfitogtatásával a Hochtief-Budapest Airport ismét maga alatt vágja a fát.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.04 07:30
Sokan szeretik, de vannak, akik csak nehezen viselik el: a klíma használata évtizedek óta heves vitá...
laskainelli  |  2024.07.03 10:09
A szeretői viszony és a meglévő párkapcsolat között dönteni olykor nehéz és érzelmileg megterhelő. A...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 5. péntek
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem