14 °C Budapest

Szervezetileg egyesül anyabankjával az AXA Bank Zrt.

Pénzcentrum
2009. január 5. 10:45

Az AXA Bank Europe SA magyarországi fióktelepeként folytatja tovább tevékenységét 2009. január 1-jétől az AXA Kereskedelmi Bank Zrt. (AXA Bank Zrt.). A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) december 4-én kelt engedélyét követően a belgiumi Felügyelet is engedélyezte az AXA Bank határon átnyúló szervezeti egyesülését belgiumi tulajdonosával. 2009. január 1-jétől az új szervezet neve AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe lesz, amely középtávon 10% körüli piaci részesedés elérésére törekszik a célpiacain.

"A fiókbankká alakulás jóval hatékonyabb működést tesz lehetővé, hiszen a szervezeti egyesüléssel számos adminisztratív kötelezettségünk megszűnik, felszabaduló kapacitásaink révén pedig a jövőben még több figyelmet fordíthatunk ügyfeleinkre. Az AXA Csoport az eddigiekben is komoly elkötelezettséget mutatott a közép-kelet-európai piacok, így Magyarország iránt is, az AXA Bank szervezeti beolvadását követően azonban kapcsolata hazánkkal még szorosabbá válik, hiszen már nem egy leánybankján keresztül, hanem közvetlenül lesz jelen a hazai piacon." - hangsúlyozta Füzes Sándor, a AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A fiókteleppé alakulás nincs hatással a jelenlegi díj- és kamatkondíciókra, s az ügyfeleknek nincsen semmilyen teendőjük, a meglévő bankszámlaszámok és bankkártyaszámok is változatlanok maradnak. A magyarországi fióktelep a jövőben is fiókhálózat nélküli direktbankként szolgálja ki ügyfeleit. A kapcsolattartás az ügyfelekkel változatlanul telefonon, interneten és postai úton, valamint személyesen az ország 22 pontján elérhető AXA Ügyfélcentrumokban történik.

Az AXA Bank - korábban ELLA Bank - az idei első félévben 1,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, mérlegfőösszege június végén 189,9 milliárd forint volt. A hitelintézet az év egészére mintegy 2,3 milliárd forint adózás előtti nyereséggel számol, közel 260 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett. Hitelállománya a tavaly év végi 155,3 milliárd forintról az idei év végére várhatóan 221 milliárd forintra emelkedik majd, amely egy év alatt 42%-os bővülést jelent.

A magyarországi fióktelep stratégiájában a jövőben is kiemelt helyen szerepel az elsősorban magánszemélyeknek kínált fedezett hitelezés és a szintén közkedvelt szolgáltatási terület, a folyószámla-vezetés is, amelyet a direktbankokra jellemző módon ingyenesen vehetnek igénybe a magánszemélyek, kedvező látra szóló kamatok mellett.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 28. 22:18
A Media1 podcast vendége Sváby András, akinek néhány nap múlva indul az új műsora a Viasat3-on. A po...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 28. 19:45
Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak a...
ChikansPlanet  |  2024. szeptember 27. 13:40
A hőmérsékleti rekordoknak alapvetően nem is a fejlett országok egészséges városlakói isszák meg a l...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 27. 11:37
Az alábbi írás Imrétől származik, az elszálló árak miatt akart spórolni a bevásárláson. Sokan extrém...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 28. 19:20